Roadtrip langs de Engelse zuidkust

De epische, eindeloze kustlijn van Engeland is zonder twijfel een van de populairste bestemmingen van het Verenigd Koninkrijk. Met de witte stranden, hoge kliffen en vuurtorens is het een prachtig gezicht én bij uitstek geschikt voor een roadtrip. Rijd met ons mee langs de leukste plekken aan de kust!

Dover

Als je aankomst in de haven van Dover kun je de White Cliffs niet missen. Deze witte krijtrotsen liggen aan beide zijden van de haven. Je vindt hier ook het natuurpark White Cliffs met een bezoekerscentrum.

Rye

Rye is een klein, maar prachtig stadje langs de kust. Je kunt hier een korte stop maken om de St. Mary’s church te bezoeken en een wandeling te maken door de stad. Ondanks dat het er niet zo groot is, is het zeker de moeite waard voor een snel bezoek om daarna je weg weer te vervolgen.

Brighton

Na Rye kun je doorrijden naar Brighton. Dit is een populaire badplaats en bekend van de gekleurde strandhuisjes. Het is een heerlijke stad om te ontdekken, vooral als het zonnetje schijnt! Wandel langs het strand op de Brighton pier en stop onderweg voor een klassieke fish ‘n chips. Wist je dat het strand van Brighton geen zand heeft maar kiezels?

Brighton Pier

Isle of Wight

Heb je wat meer tijd te besteden in het zuiden van Engeland? Sla dan zeker Isle of Wight niet over. Isle of Wight is gemakkelijk te bereiken met een veerpondje vanaf Portsmouth of Southampton. Het is het grootste eiland van Engeland en is erg populair bij toeristen, festivalliefhebbers en outdoor fanaten. In de zomer wordt hier namelijk ook het Isle of Wight Festival gehouden. Dit festival staat ook wel bekend als het Engelse Woodstock.

Bournemouth

Witte stranden en een blauwe zee. Dat zie je misschien niet gelijk voor je als je aan Engeland denkt. Maar hier in het zuiden van Engeland vind je het prachtige Bournemouth Beach! Het strand van Bournemouth is maar liefst 9km lang. In het centrum van Bournemouth vind je ook de Lower Gardens. Dit stadspark ligt op ongeveer 5 minuten lopen van het strand en centrum. Het is heerlijk om doorheen te wandelen, even lekker uit te rusten of voor een gezellige picknick.

Lulworth Cove en Durdle Door

Lulworth Cove en Durdle Door zijn twee populaire bestemmingen aan de Jurassic Coast. Lulworth Cove staat bekend om de vorm van de baai. Deze natuurlijke baai is een populaire trekpleister voor toeristen. De plaatsen liggen aan het South West Coast Path, je kunt hier verschillende wandelroutes volgen langs de kust.

Durdle Door
Durdle Door – Jack Anstey ©

Op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Lulworth Cove vind je Durdle Door. Durdle Door is de meest gefotografeerde en tevens ook de meest iconische plek langs de kust van Dorset. De naam Durdle van de brug is afgeleid van een oud-Engels woord: thirl. Het betekent ‘boren’ en verwijst naar het doorboren van het kalksteen door wind en water.

Torquay

Torquay is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in zuid Engeland. Het ligt aan de prachtige baai Torbay. Door het zachte klimaat en de warme zomers wordt dit gebied ook wel de Engelse Rivièra genoemd. Palmbomen, promenades en kilometers strand domineren hier het straatbeeld. Ook heeft deze stad een bruisend nachtleven en een ruim aanbod aan restaurants. Overdag kun je dus heerlijk luieren op het strand en ’s avonds het nachtleven ontdekken!

Cornwall en Newquay

Eindig je roadtrip in Newquay en Cornwall. Cornwall is een paradijs voor surfers. Het is een van Europa’s grootste surf hotspots en dat geeft deze plek een heel fijne en relaxte sfeer. Bij het centrum vind je het Great Western Beach, Towan Beach en het Tolcarne Beach en meer naar het westen aan de andere kant van de badplaats ligt het grote Fistral Beach. Surfen kan hier bijna overal! Het is ook de thuishaven van het grote festival Boardmasters dat elk jaar in augustus plaatsvindt. Het festival is een combinatie van muziek, surf en skateboard wedstrijden.

Cornwall
Cornwall

Plan als het even kan nog een paar dagen extra in Cornwall. Er is namelijk veel moois te zien rondom Cornwall. Maak bijvoorbeeld een dagtrip naar het forteiland St. Michael’s Mount (ook prachtig om er te duiken) en bezoek een voorstelling in het Minck openluchttheater. Het theater bestaat uit granieten kliffen en heeft een fenomenaal uitzicht over de zee en krijtrotsen. Het is gegarandeerd een spectaculair einde van je roadtrip langs de zuidkust van Engeland!

Ben je enthousiast geworden en wil je graag zelf ook op roadtrip in Zuid-Engeland? Neem je eigen auto of camper mee en boek hier je overtocht naar Dover.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie