Ontdek 24 unieke plekjes in Engeland en Schotland met DFDS in 2024

Bereid je voor op een buitengewone reis door het hart van geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen! In 2024 nodigen we je uit om met DFDS 24 bijzondere plekken in Engeland en Schotland te ontdekken. Van iconische bezienswaardigheden zoals Edinburgh Castle en Stonehenge tot verborgen juweeltjes zoals de Fairy Pools op Isle of Skye, met deze gids heb je genoeg inspiratie voor jouw komende avonturen!

1.Edinburgh Castle, Edinburgh: Dit historische fort biedt een kijkje in de rijke geschiedenis van Schotland.

2. Isles of Lewis & Harris: Deze eilanden in de Buiten-Hebriden staan bekend om hun ruige landschappen, Keltische cultuur en eeuwenoude geschiedenis. Deze eilanden zijn ook perfect om te gaan eilandhopppen!

3. Ben Nevis, Fort William: Ben Nevis is de hoogste berg van de Britse eilanden en steekt 1.345 meter boven zeeniveau uit. Wandelen naar de top is een adembenemend avontuur, waarbij je wordt beloond met panoramische vergezichten over de Schotse Hooglanden en Loch Linnhe.

4. St. Andrews: Bekend om zijn oude universiteit en beroemd als de ‘thuisbasis van golf’.

5.Bibury: Beroemd om zijn honingkleurige zeventiende-eeuwse stenen huisjes met steile daken. Stap in een schilderachtige wereld als je door de charmante straten van dit typische Engelse dorp wandelt.

6. Hadrian’s Wall: Dit opmerkelijke Romeinse monument, dat zich 118 kilometer uitstrekt over het noordelijke deel van Engeland, biedt een uniek kijkje in de oude wereld van het Romeinse Rijk.

7. Lindisfarne, Northumberland: Lindisfarne, ook bekend als Holy Island, is een plek rijk aan spiritualiteit en geschiedenis. Dit getijdeneiland is bij eb toegankelijk via een brug en biedt een unieke ervaring.

8. York Minster, York: Bezoek een van ’s werelds prachtigste kathedralen.

9. Lake District National Park: Het Lake District National Park ligt in de schilderachtige regio Cumbria en is een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers. Met zijn schilderachtige meren, torenhoge bergen en weelderige valleien biedt dit park een prachtige natuurlijke speeltuin om te wandelen, watersporten te beoefenen en het buitenleven te verkennen.

10. Durham Cathedral, Durham: Dit UNESCO-werelderfgoed is een meesterwerk van romaanse architectuur en een iconisch symbool van het spirituele en architectonische erfgoed van Engeland.

11. Loch Lomond, West Dunbartonshire: In het prachtige Loch Lomond & The Trossachs National Park ligt Loch Lomond, qua oppervlakte het grootste meer van Groot-Brittannië. Dit schitterende meer wordt omringd door majestueuze bergen en is bezaaid met idyllische eilandjes, een waar paradijs voor natuurliefhebbers.

12.Oxford: Oxford staat bekend om zijn prestigieuze universiteit en prachtige architectuur. Dwaal door de historische straten en bezoek de wereldberoemde universiteit van Oxford.

13. Stonehenge, Wiltshire: Dit prehistorische monument is een van de beroemdste plekken ter wereld en moet je een keer gezien hebben!

14. Bath: Bath is een stad die bekend staat om zijn Romeinse baden en Georgiaanse architectuur, waardoor het een unieke en charmante bestemming is. Wist je dat deze stad ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat?

15. Schotse Hooglanden: De Hooglanden zijn de belichaming van Schotland. Deze regio staat bekend om zijn ruige charme en adembenemende landschappen en biedt een verscheidenheid aan ervaringen. Verken de Hooglanden bijvoorbeeld eens tijdens onze 10-daagse rondreis!

16. Cambridge: De thuisbasis van een van ’s werelds topuniversiteiten en prachtige architectuur.

17. De Cotswolds: De Cotswolds is beroemd om zijn pittoreske dorpjes, glooiende heuvels en typische Engelse platteland. Dompel jezelf onder in de idyllische landschappen, slenter door schilderachtige marktstadjes en geniet van de tijdloze schoonheid van de Cotswolds, die al generaties lang dichters en kunstenaars inspireert.

18. Glencoe: Glencoe is een van de beroemdste glens van Schotland. Dit dramatische Highland-landschap, met zijn ruige bergtoppen en weidse valleien, diende als achtergrond voor de openingsscène van de James Bond-film “Skyfall”.

19. Isle of Iona & Isle of Staffa: Dit kleine eiland in de Hebriden is bereikbaar via een CalMac ferry en is een sereen toevluchtsoord vol Keltisch cultureel erfgoed, ongerepte stranden en heldere turqoise wateren. Een ander juweeltje is het Isle of Staffa, beroemd om zijn Fingal’s Cave, een opvallende zeegrot gevormd uit zeshoekig gelede basaltzuilen. Bekijk ook eens onze rondreis die je met de CalMac ferry’s kunt maken!

20. Brighton: Brighton is een bruisende badplaats in East Sussex, bekend om zijn levendige kunstscène, bruisende nachtleven, gevarieerde winkels en culturele festivals. Wandel langs de beroemde Brighton Pier, geniet van de zon op het kiezelstrand en verken het iconische Royal Pavilion.

21. Castle Combe: Castle Combe, dat vaak een van de mooiste dorpen van Engeland wordt genoemd, is een charmante en pittoreske bestemming in Wiltshire.

22. Stirling Castle, Stirling: Als een van de grootste kastelen van Schotland heeft Stirling Castle een rijke geschiedenis en wordt het omringd door adembenemende landschappen.

23. Fairy Pools, Isle of Skye: De Fairy Pools op Isle of Skye zijn een reeks kristalheldere blauwe wateren gevormd door de rivier de Brittle.

24. Alnwick Castle, Northumberland: Alnwick Castle is een historisch kasteel met een rijke geschiedenis die meer dan 1000 jaar teruggaat. Deze iconische bezienswaardigheid in Northumberland heeft een belangrijke rol gespeeld in de Engelse geschiedenis en is te zien geweest in films en televisieseries, waaronder de Harry Potter-films.

Jouw droomreis ligt in het verschiet met deze 24 bijzondere plekken die op je wachten om verkend te worden! Ontdek de geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen in Engeland en Schotland. En met onze exclusieve vroegboekaanbieding bespaar je nu 20% op je overtocht, waardoor je droomreis in 2024 nog onweerstaanbaarder wordt.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie