Een Xmas-uitstapje naar Engeland

Geen beter moment om sfeer op te snuiven in Engeland als december. Dan staan er her en der kerstmarkten, baden pubs en hotelletjes in een heerlijke kerstsfeer en zijn talloze kastelen en landhuizen die voor het publiek toegankelijk zijn, feestelijke aangekleed. Let’s go to Kent! 

DFDS heeft twee makkelijke routes naar het graafschap Kent in Zuid-Engeland: er is de overtocht Duinkerke-Dover en je kunt ook Calais-Dover varen. Vanop het dek zie je al snel de White Cliffs of Dover naderen en voor je het weet ben je onderweg in Kent. 

Kerstmarkten 

Ben je gek van kerstmarkten, dan is de havendam in Folkestone misschien wel the place to be. Er zijn ook kerstmarkten in Canterbury, Rochester, Tenterden, in Tonbridge Castle, Faversham, Ramsgate en Gravesend. Kerstspullen kopen? Xmas-cakes? Andere lokale lekkernijen? Geurkaarsen? We houden je niet tegen! Sommige kerstmarkten liggen zo dicht bij elkaar dat je er enkele op één dag kunt doen. Bij veel kerstmarkten hoort ook een kerst-kermis, met vaak heerlijk ouderwetse attracties. 

Kerstversiering 

Helemaal leuk zijn de talloze bestemmingen zoals kastelen en landhuizen die voor de gelegenheid in een speciaal kerstsfeertje baden. Neem nu Hever Castle, waar ooit Anna Boleyn woonde. Of Leeds Castle. De kerstversieringen zijn er prachtig en elk jaar anders. Er branden vuren, er klinken kerstliedjes en misschien kun je er mulled wine (glühwein) drinken (warme chocolademelk is ook goed) en een mince pie eten. Heerlijk, toch? Ightam Mote, een middeleeuws huis in de buurt van Sevenoaks, baadt in december helemaal in de sfeer van kerstmis in de tijd van de Tudors. 

Als je dat allemaal achter de rug hebt, kun je ook nog ‘gewoon’ gaan kerstshoppen. In de winkelstraten van pakweg Canterbury vind je dan beslist dat ene cadeautje dat je nog zocht. Wie houdt van een flinke korting (wie niet?), moet zeker een bezoek brengen aan Ashford Designer Outlet, een shoppingcenter waar de kortingen het hele jaar door kunnen oplopen tot wel 60 procent! 

Meer info over Xmas in Kent: www.visitkent.co.uk 

BEZOEK DFDS.NL ▸


Dirk Musschoot

Geplaatst door

Functie: eindredacteur bij de Belgische krant Het Nieuwsblad en schrijver

Geef een reactie