UNESCO in Schotland

Na een reeks regio’s met UNESCO bezienswaardigheden in Engeland gaan we door naar Schotland. Het zal je niet verbazen dat ook hier monumenten de werelderfgoedstatus hebben gekregen.

Oude en moderne juwelen van Schotland

Schotland telt in totaal 6 bezienswaardigheden die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Om te beginnen met Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, waarvan de oude middeleeuwse stad en de nieuwe neoklassieke stad worden vermeld als werelderfgoed locaties. De oude binnenstad is een doolhof van straatjes, smalle steegjes en verborgen hofjes. Allemaal verbazingwekkend goed bewaard gebleven in deze stad met een rijke geschiedenis.

Een paar kilometer van de stad vind je de Forth-brug, gebouwd in 1890. Deze brug werd benoemd door UNESCO als typerend voor de kunst en techniek van die periode. Maak een wandeling of vaar met een boot onder de brug door, zodat je de brug eens beter kunt bekijken.

Forth bridge
Forth Brug

Verder naar het zuiden kom je het dorp New Lanark tegen. Een industriële plaats, in de vroege 19e eeuw gesticht door een filantroop. Krijg je geen genoeg van de UNESCO bezienswaardigheden? Ga dan naar Orkney-archipel, ten noorden van Schotland, waar je stenen neolithische UNESCO monumenten kunt vinden.

Ben jij gek op natuur? Breng dan een bezoek aan St. Kilda. Het is een afgelegen eilandengroep van vulkanische eilanden die ongeveer 65km ten westen van de kust ligt. Het is niet gemakkelijk om hier te komen, maar de boottocht er naar toe is het zeker waard voor de mooie natuur.

Ben je benieuwd naar UNESCO in Engeland? Lees dan hier over het zuidoosten van Engeland, bezoek dit blog voor UNESCO in zuidwest Engeland of lees hier over de bezienswaardigheden in het hart van Engeland.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geplaatst door

Functie: Acquisition Marketing Specialist

Geef een reactie