Roadtrip to Edinburgh

Edinburgh Castle

Gastblogger Joris van de Wier besloot een jaar in Schotland te gaan wonen, in Edinburgh om precies te zijn. Zijn doel is om de voetbalclub Heart of Midlotian te gaan volgen. Hij deelt zijn belevenissen met ons!

Een jaartje in Edinburgh wonen

Er zijn zo van die dagen dat je zin hebt om iets impulsief te doen. Dat had ik in maart. Idee was om mijn baan en mijn huis op te zeggen om een jaartje in Schotland te gaan wonen. Zo gezegd, zo gedaan en op 23 juli zat ik op de boot naar Engeland om daarna door te rijden naar Edinburgh, mijn standplaats voor het komende jaar. Uiteraard moet je altijd een doel hebben en dat heb ik ook. Het komende jaar ga ik Heart of Midlothian volgen, de 140-jarige voetbalclub uit Edinburgh. Daarnaast ga ik voor verschillende dagbladen verhalen over Groot-Brittannië schrijven.

De kliffen van Dover

Edinburgh – hoe kom ik daar?

Een van de problemen die bij een emigratie komen kijken, is hoe je op de plaats van bestemming komt. Nu ligt Edinburgh niet aan de andere kant van de wereld, maar toch is het even uitzoeken, met name doordat ik twee katten heb. Gelukkig hoeven huisdieren niet meer in quarantaine, dus nadat ze gechipt en geënt waren stond niets meer in de weg voor de reis. Ik wilde eigenlijk met het vliegtuig gaan vanwege de snelheid, maar na het horen en lezen van diverse horrorverhalen schrapte ik dat plan. Het werd de boot naar Dover. Achteraf gezien de beste beslissing die mogelijk was. Een van de twee katten is niet zo van het reizen en begon te miauwen toen we vertrokken uit Tilburg en hield pas op toen we op de boot zaten. Ze vonden het fijn om even de motor van de auto niet meer te hoeven horen. Voor zowel de katten als voor mij was het een broodnodige pauze.

Het kasteel van Edinburgh

Edinburgh Festival

Inmiddels zitten we hier al drie weken en we zijn nu al aardig gewend. Niet zo gek ook, want Edinburgh is een heerlijke stad. De stad is enorm levendig. Niet gek, want in augustus heb je hier het Edinburgh Festival. De hele dag door is hier van alles te doen. Toneel, kunst, literatuur, echt op iedere straathoek is hier wat te beleven. Het mooie is dat je als budgetreiziger hier ook volop aan je trekken komt. Er zijn namelijk genoeg gratis evenementen om te bezoeken. Als je over de Royal Mile loopt, kom je al zoveel leuks tegen. Eigenlijk is het nog het allerleukste om gewoon rond te wandelen. Of nog beter, ergens even rustig te gaan zitten en dan alles in je op te nemen. In tegenstelling tot de mythe, valt het qua regen hier aan de oostkant van Schotland wel mee. Terwijl Tilburg al twee keer is overstroomt sinds ik hier ben, heb ik zelf een paar buien gehad. Op een zonnige dag is er geen mooiere plek om te zijn dan Edinburgh.

STEDENTRIP EDINBURGH ▸


Geef een reactie