Een dagje door Oxfordshire – waar je je al snel een kasteelvrouwe waant

Eynsham Hall

De regio van Oxfordshire heeft enorm veel te bieden en is heel erg divers. Heel veel knusse, typisch Britse dorpjes, prachtige landhuizen, tuinen & parken en natuurlijk de stad Oxford. Neem de ferry van Duinkerken naar Dover en na 2,5 uur rijden ben je in Oxford.

Laatst waren wij te gast op het prachtige landgoed van Eynsham Hall net buiten Oxford. Als je de  indrukwekkende oprijlaan op rijdt en voor je kijkt naar het landhuis dan voel je je een soort kasteelvrouw. Geen straf om hier een dag lang te vergaderen en ook te mogen slapen. De tuinen waren natuurlijk goed onderhouden en hier en daar zag je een konijntje rennen. Na het eten zocht ik mijn bed op om goed uitgerust de volgende dag te beginnen aan onze tour door Oxfordshire.

Het Oxford Bus Museum, ook leuk voor de kinderen!

Na het heerlijke Britse ontbijt stond er een oude Britse bus voor ons klaar om ons naar het Oxford Bus Museum te brengen. Mocht je in de buurt zijn op een woensdag, zaterdag of zondag, is dit een grappig museum om een uurtje te bekijken. Het is een klein vintage museum gerund door vrijwilligers en draait op donaties. Je vindt er allerlei oude bussen en vervoersmiddelen. Voor kinderen erg leuk om te zien hoe de bussen er vroeger uit zagen. In de zomermaanden kan je zelfs gratis een ritje maken met de oude bussen.

Marieke bij Blenheim Palace

Blenheim Palace – de geboorteplaats van Churchill

Daarna hebben we een bezoek gebracht aan Bleinheim Palace. Voor mij de eerste keer om dit enorm imposante paleis te mogen bezoeken. Dit is het paleis waar Winston Churchill geboren is, het ademt geschiedenis en mooie verhalen. Een gedeelte van het paleis wordt nog altijd bewoond door de 11e Duke & Duchess van Marlborough. Ik raad iedereen aan om niet alleen dit paleis te bezoeken maar zeker een rondleiding met gids te doen. Je krijgt een schat aan informatie en ontdekt dingen die je anders niet had opgemerkt.

Wychwood Brewery

Wychwood Brouwerij – heerlijke biertjes proeven

Onze dag hebben we afgesloten met een echte Pint of Ale in de Wychwood brouwerij. Eerst een tour door de brouwerij gedaan om erachter te komen hoe het bier gemaakt wordt. Daarna natuurlijk de diverse bieren proeven die Wychwood maakt. En natuurlijk in het winkeltje nog een bierpakket gekocht om mee te nemen naar huis!

FERRY DUINKERKEN - DOVER ▸


Marieke van Dijl

Geplaatst door

Functie: B2B Manager Europe - VisitBritain

Geef een reactie