Met de auto naar Engeland – de leukste tips voor een rondreis

Met de auto naar Engeland - stop even in de haven van Folkestone

English breakfast, fish and chips, droge humor… meer Engels kun je het niet krijgen! Dus waarom niet een keer met de auto naar Engeland om zelf aan al deze gewoontes mee te doen? En eigenlijk is een rondreis met de auto door Engeland nog leuker dan op een vaste plek te blijven: zo zie je het beste van wat dit land te bieden heeft. Ik zet een aantal tips voor je op een rij.

Tip 1 – Rondreis Zuid-Engeland

Aan de Zuid-Engelse kust kan zowel jong als oud zich prima vermaken. Eerst wandelen over de prachtige White Cliffs en dan door naar de regio Kent, ook wel ‘De tuin van Engeland’ genoemd. Een bezoekje aan een van de vele tuinen behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. Maar rijd ook zeker eens naar een van de kastelen zoals Dover Castle of Hever Castle. Bovendien is het als je met de kids met de auto door Engeland tourt erg leuk om naar het Port Lympne Wild Animal Park te gaan: slapen in een heuse lodge tussen de wilde dieren!

Tip 2 – Cornwall en Devon

Cornwall heeft veel leuke badplaatsjes

Waarschijnlijk verwacht je het niet, maar ook Engeland kent zeer warme gebieden. Dus ben je hiernaar op zoek, dan is Cornwall een goed idee! Wanneer je hier doorheen rijdt, rijd je door een bijzonder landschap van groene heuvels, schilderachtige dorpjes en gezellige marktstadjes. En natuurlijk mag een verblijf aan de kust ook niet ontbreken: Kynance Cove, Porthcurno Beach en Fistral Beach zijn de mooiste en bekendste stranden van Cornwall. Ook Devon is een populair vakantiegebied om doorheen te rijden met de auto. Bezoek de grootste badplaats Torquay en ga daarna naar het wat kleinere Exmouth en Sidmouth. Daarnaast is de kathedraalstad Exeter zeker een aanrader voor jouw vakantie Engeland met de auto.

Tip 3 – rondreizen door Noord-Engeland

Rondreis Engeland - Hadrian's Wall

Als je een echte natuurliefhebber bent, haal je je hart op in Noord-Engeland. Van het Lake District met haar bergen en uitgestrekte meren tot Northumberland met het welbekende Hadrian’s Wall. Bovendien vormt het landschap van Northumberland het decor voor historische bezienswaardigheden, van Romeinse wegen en vestingen uit de Vikingtijd tot vele middeleeuwse kastelen. Fijne omgevingen als je met de auto door Engeland wilt touren. 

Tip 4 – Met de auto naar Engeland

Als je op vakantie naar Engeland wilt, is het een slim idee om de ferry te pakken. Je rijdt je auto zo aan boord en bent in no-time op jouw plek van bestemming. Wil je naar Zuid-Engeland, pak dan de ferry van Duinkerken/Calais naar Dover. Wanneer Noord-Engeland jouw voorkeur heeft, kun je jouw auto aan boord rijden van de ferry van IJmuiden naar Newcastle.

FERRY DUINKERKEN/CALAIS - DOVER ▸


Geef een reactie