Reistips voor een zorgeloze vakantie

9421629216_16b2652f67_o

Reizen is leuk en zou vooral zorgeloos moeten zijn. Toch kennen we allemaal dat moment vlak voor vertrek waar de stress de kop op steekt.  Met deze tips hoop ik het allemaal iets minder stressvol te maken, zodat je heerlijk relaxed in de haven van IJmuiden, Duinkerken of Calais aankomt en je hele vakantie überontspannen verloopt!

Geurbuiltjes

In de loop van de reis gaat de inhoud van je koffer of backpack vaak iets minder lekker ruiken, mede dankzij zonnige dagen en lange hikes. Op zich hartstikke menselijk natuurlijk, maar toch neem ik graag een geurbuiltje mee. Ook best handig als je je hut met vier personen deelt…

Binnenstebuiten

Natuurlijk doe je je schoenen in (plastic) tasjes en zijn je toiletartikelen goed verpakt. Maar de kans op vlekken blijft in een koffer altijd reëel en dus neem ik mijn kleren altijd binnenstebuiten mee, want een vlek aan de binnenkant is iets minder vervelend.

Scan of fotografeer je belangrijke documenten

paspoort

Ik maak zelf altijd een foto van mijn paspoort, maar scannen en jezelf mailen is natuurlijk ook een goede optie. Dit geldt natuurlijk ook voor je verzekeringspapieren en je tickets/hotelreserveringen.

Zet je Roaming uit – ook aan boord

Natuurlijk een inkoppertje, maar zorg dat je geen onnodig hoge kosten krijgt omdat je telefoon rustig verbinding met het internet bleef zoeken. Wil je toch even bellen met het thuisfront? Ga dan op zoek naar wifi en bel ze via WhatsApp, Facebook Messenger of FaceTime. Gratis want via het internet én je kan gelijk je omgeving live laten zien!

Voorkom heimwee bij thuiskomst

Weet je wat ik altijd doe? Ik stuur mezelf een vakantiekaartje! Dat voorkomt heimwee, want je moet gelijk weer glimlachen en alle leuke herinneringen komen weer boven als je leuke post van jezelf ontvangt!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie