ORCA – spot dolfijnen en ander wildlife aan boord

CD

De organisatie ORCA plaatst ieder seizoen verschillende vrijwilligers aan boord van KING Seaways. Hun taak? Ze houden onder andere bij welke soorten dieren er worden gespot rondom het schip. Sinds de start van het ORCA-project in 2007 zijn er in totaal meer dan 4.000 walvissen, dolfijnen en bruinvissen gespot. We laten je graag kennismaken met de meest geziene gasten rondom onze schepen. 

kerry-and-rachael

Rachael en Kerry: “het was een fantastische week. We hebben 14 bruinvissen gezien, 3 tursiops (‘bottlenose dolphins’), 6 andere dolfijnen en een zeehond.”

Bruinvissen

img_7411-2

Bruinvissen laten zich vaak, maar meestal vrij kort, zien. Ze komen eventjes boven water om adem te halen en duiken dan snel weer onder. Bij het ademhalen kun je geen ‘spray’ boven zien komen, maar je hoort wel een blazend geluid. Dit heeft de bruinvis in het Engels de bijnaam ‘puffing pig’ opgeleverd.

Dolfijnen

white beaked dolphin

Er worden regelmatig verschillende soorten dolfijnen gespot. Onder andere de Tursiops en de witsnuitdolfijn. Deze sociale dieren leven in groepen en communiceren met elkaar door middel van een complex systeem van piepen en fluiten. Deze speelse, acrobatische dieren kun je regelmatig spotten. Vooral de witsnuitdolfijn, aangezien deze er van houdt om in de drukgolf voor het schip te zwemmen.

Dwergvinvis (minke whale)

minkewhale

Dwergvinvissen staan bekend als nieuwsgierige dieren. Het is dan ook niet gek dat ze vaak te vinden zijn rondom onze schepen. Deze kleine baleinwalvissen zwemmen meestal alleen, maar soms ook in kleine groepjes. Ze maken veel korte duiken van ongeveer drie tot acht minuten, waarna ze weer boven water komen.

Zeehond

seal

De grijze zeehond steekt zijn kopje regelmatig boven het water uit. De grijze zeehond is iets groter dan de ‘gewone’ zeehond en leeft in grote groepen.

Zeldzame gasten

Er worden ook wel eens extreem zeldzame gasten gespot rondom het schip. Bijvoorbeeld de indrukwekkende bultrug, de griend en de gramper (grijze dolfijn). Deze sightings zijn heel zeldzaam, maar wie weet…

Zelf wildlife spotten?

Zin gekregen om zelf dolfijnen, walvissen en zeehonden te spotten? Bekijk eens de mogelijkheden voor de Wildlife MiniCruise en laat ons weten welke dieren jij hebt gespot!

WILDLIFE MINICRUISE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie