Cultureel Liverpool – verrassend leuk

Liverpool

Onlangs had ik meetings in Liverpool en gelukkig ook de tijd om de stad en de omgeving te ontdekken. Voor vertrek kon ik me haast geen beeld vormen bij deze stad. Wellicht was ik daardoor ook extra blij verrast toen ik deze moderne, hippe en bruisende stad aantrof.

Liverpool – Europese Culturele hoofdstad

Van oorsprong is Liverpool, gelegen aan de Mersey river, een industriële havenstad en niet de meest aantrekkelijke bestemming. Dat is nu wel anders. Je ziet nog wel de oude pakhuizen en de haven, maar inmiddels is het havengebied getransformeerd tot een hippe locatie met boetiekjes en restaurants. In 2008 was Liverpool de Europese Culturele hoofdstad en de stad heeft mede hierdoor een zeer positieve ontwikkeling doorgemaakt.

Op Londen na heeft Liverpool de grootste collectie met galerieën en maar liefst 7 nationale musea waarvan de meeste ook nog eens gratis te bezoeken zijn. Zo kun je in het World Museum de hele wereldgeschiedenis ontdekken. Bezoek ook het Museum of Liverpool, een tof museum dat je een goed beeld geeft van de ontwikkeling die Liverpool heeft doorgemaakt. Kunstliefhebbers mogen zeker het Tate Liverpool niet overslaan. Deze te gekke galerie (zusje van het Tate in Londen) ligt in de Albert Dock, een bruisende ‘buurt’ vol met musea, restaurants, bars, bezienswaardigheden en winkeltjes.

Een bijzonder bouwwerk dat je niet mag missen is de grootste kathedraal van Groot-Brittannië; de Liverpool Cathedral. Zowel van binnen als van buiten zeer indrukwekkend. Op Tripadvisor staat het zelfs op nummer 1 van de dingen die je zeker moet doen in de stad!

Shop till you drop

Shoppen in Liverpool

Na een goede dosis cultuur is het tijd om op zoek te gaan naar de leukste shops. Liverpool ONE, is een tof winkelgebied, in hartje stad, met meer dan 160 winkels bij elkaar. Of ga jij liever naar Bold Street, die door de Lonely Planet genoemd wordt als een van de beste winkelstraten van de UK? Met veel unieke, kleinere winkeltjes is dit dé straat om te gaan winkelen.

Tot slot mijn persoonlijke aanrader: vergeet niet te shoppen in de winkeltjes van de musea, daar haal je de gaafste souvenirs en cadeautjes.

Er is zoveel te zien en te doen in Liverpool! In mijn volgende blog deel 2 van Liverpool meer over voetbal en natuurlijk The Beatles! Voor meer info over de stad, zie visitliverpool.com

BEZOEK DFDS.NL ▸


Marieke van Dijl

Geplaatst door

Functie: B2B Manager Europe - VisitBritain

Geef een reactie