Niets vergeten met deze reistips

Reistips voor een reis naar Schotland of Engeland

Ga jij naar Engeland of Schotland met de cruiseferry en ben je bang toch wat belangrijks vergeten te zijn tijdens het inpakken? Geen man overboord want met onze reistips ben je zeker van een zorgeloze reis naar Groot-Brittannië. 

Hagelslag, drop en mayonaise

Wij zijn en blijven Hollanders en zijn ook helemaal gek van onze eigen producten en etenswaren. In Schotland & Engeland zijn echter niet al onze lekkernijen te koop. Ben je bijvoorbeeld een echte hagelslag-, drop- of mayonaise-liefhebber? Neem dit dan vooral mee op reis. Daarnaast is de prijs van koffie, bier & sigaretten een stuk hoger in Groot-Brittannië.

Het weer

Het weer in Schotland en Engeland is in ieder seizoen onvoorspelbaar en het is dan ook handig om met alle windomstandigheden rekening te houden. Van een waterdicht regenpak tot zomerkleding, in Groot-Brittannië kan het van dag tot dag verschillen.

Hieronder nog een aantal zaken die je zeker niet mag vergeten in te pakken:

 • Neem al je belangrijke reisdocumenten mee, zoals: (medisch) paspoort + kopie, boekingsbevestiging & belangrijke telefoonnummers (bank, naasten, verzekering).
 • Wereldstekker: in Groot-Brittannië hebben ze andere stopcontacten (3 pinnen) van 240 Volt. Wereldstekkers zijn bijvoorbeeld te koop bij de ANWB.
 • Een goede kaart & lijst van bezienswaardigheden: Schotland en Engeland hebben veel te bieden en het zou zonde zijn als je de mooiste plekjes mist. Kijk eens op de website van VisitBritain voor alle things to do.
 • Een anti-muggen middel kan uitkomst bieden in de zomermaanden. Rondom de Schotse meren kunnen er dan namelijk veel ‘midges’ rondvliegen.
 • Ga je met het gehele gezin vergeet dan zeker niet wat leuke spelletjes mee te nemen om bij gezellig kaarslicht (met anti-muggengeur) de avond gezellig af te sluiten.
 • Tegemoetkomend verkeer kan in Engeland verblind raken doordat de lampen van Nederlandse auto’s naar rechts schijnen. Wil je ’s avonds gaan rijden in Engeland, dan kun je dan ook het beste je autolampen afplakken met tape. Er zijn hiervoor speciale stickers te koop (bijvoorbeeld bij de VisitBritainShop – hier lees je ook meer informatie over het afplakken).

De beste tip die ik kan geven is natuurlijk om niet langer te wachten en gewoon jouw ontspannen vakantie te boeken bij DFDS.

BEZOEK DFDS.NL ▸


14 Reacties Schrijf een reactie

 1. Hallo, hebben jullie ervaring met Electrisch rijden in Engeland, en dan met name het (snel-)laden van deze voertuigen? Welke netwerken zijn er, hoe kun je afrekenen etc etc?

 2. Hoe zit het met de stroomaansluiting op de camping voor de caravan? Wij hebben een euro stekker, hebben de Engelse campings dat ook?

  • Hi Henny,

   Op de meeste campings in Engeland wordt de CEE stekker gebruikt. Dat is dus de stekker die je nu hebt.
   Het kan uiteraard per camping verschillen. Ik raad je daarom aan om het altijd even te controleren bij de betreffende camping.

   Met vriendelijke groet,

   Jordy Peters
   DFDS Nederland

 3. Tsja, wel een beetje raar: tegemoetkomend verkeer dat in Groot-Brittannië verblind zou raken doordat de lampen van Nederlandse auto’s naar LINKS schijnen. Nou heb ik zelf geen auto (niet eens een rijbewijs), maar het lijkt mij toch dat in uw reminder sprake is van een vergissing. Zoals bekend rijdt het verkeer in Groot-Brittannië links (in tegenstelling tot dat op het Europese vasteland). Dan zou je verwachten dat het tegemoetkomend verkeer in GB verblind raakt doordat de koplampen van Nederlandse auto’s naar RECHTS schijnen. Bij naar links schijnen komt de lichtbundel in de linkerberm terecht. Of zie ik dat verkeerd?

  • Hi Berry,

   Je hebt gelijk. De Nederlandse auto’s schijnen iets meer naar rechts om de verkeersborden te verlichten.
   De tekst in het bericht is aangepast.
   Bedankt voor je oplettendheid!

   Met vriendelijke groet,
   Jordy
   DFDS NL

 4. ik kocht via de officiële VisitBritain Shop een voucher voor 7 dagen National Trust Touring Pass. De locaties voor het ophalen van de pas zijn echter allemaal elders in Engeland (South West, Central London, London South East, East of England, Midlands, North West, Yorkshire North East), Wales of Noord Ierland, niet in Northumberland. Is er ergens aan boord misschien mogelijkheid om deze voucher in te ruilen?

  • Hallo An, we hebben al meerdere keren geschreven over Wales, ook komende week komt er weer een artikel online. Dit keer over de mooiste kastelen van Wales. Mocht je nog specifieke zaken missen over dit inderdaad prachtige stukje Engeland, laat het ons gerust weten!

Geef een reactie