Avontuurlijk Wales

Avontuurlijk Wales

Wales is misschien wel het best-bewaarde geheim van Groot-Brittannië. Want als je ooit naar een onontdekte bestemming wilt, kies dan voor Wales. Het landschap is prachtig, het is er weids en ruim. Er wonen meer schapen dan mensen maar het biedt eigenlijk alles voor de perfecte vakantie. De ruige kustlijn, 641 kastelen en vooral heel veel outdoor activiteiten maken Wales de parel van Groot-Brittannië.

Blaenau Ffestiniog

Te midden van de Noordelijke bergen in Wales ligt Blaenau Ffestiniog. Op deze plek adem je vrijwel avontuur. Ons plan was om die dag te gaan ‘zip-linen’. Voor degene die het niet kennen: tijdens deze avontuurlijke sport ga je in een harnas aan een kabel hangen en vlieg je naar beneden. En dat terwijl je geniet van de snelheid én natuurlijk het uitzicht over de bergen. Zip-linen is zeer populair in Centraal-Amerika maar je kunt dit dus ook doen in Wales! Helaas zat het weer die dag tegen en stond er te veel wind, waardoor het te gevaarlijk was om te zip-linen. Sinds kort hebben ze een oplossing voor dagen met slechte weer: je kunt namelijk als enige plek ter wereld indoor zip-linen in een grot!

Indoor trampoline springen – ook voor volwassenen!

bounce below2

We hebben meteen nieuwe plannen gemaakt en moeilijk was dat niet. Op dezelfde locatie kan je namelijk indoor trampoline springen in een mijn! Ik kon me er helemaal niets bij voorstellen en had het idee dat dit wellicht meer iets voor kinderen zou zijn. Maar dat had ik helemaal mis. BounceBelow bevindt zich in een grot, waar grote netten hangen en daarop verschillende niveaus van trampolines. In het begin stond ik nog een beetje bibberend op de trampoline, maar al snel had ik het springen te pakken. Het is een ontzettend leuke belevenis en je kunt de hele grot door springen. De verschillende trampolines zijn aan elkaar verbonden met gangen en glijbanen. Je kunt uiteraard ook aan de zijkant uitrusten en daarbij hebben ze voor de kleinere kinderen (3-6 jaar) ook een aparte ruimte waar zij kunnen springen, klimmen en spelen. Ik had van te voren niet gedacht dat het zo leuk zou zijn. Het is echt een activiteit voor het hele gezin.

Mocht je liever iets minder avontuurlijks zoeken, kan je ook nog de leisteenmijn bezoeken. Na afloop van het trampoline springen hebben wij dit ook gedaan en de tour met gids is echt geweldig. Je krijgt een hele charmante helm op en gaat met een treintje naar beneden de mijn in. Je krijgt daar een goed beeld van hoe het leven van de mijnwerkers geweest is en hoe leisteen gewonnen werd. Kortom maar liefst 3 top avonturen op 1 locatie in Wales. Des te meer reden om nu richting Wales te gaan!

Surf Snowdonia

Ben je meer een water avonturier? Ontdek dan Surf Snowdonia, een gloednieuw park gewijd aan surfen. Dit ligt in de vallei van Conwy ook in het noorden van Wales. Surf Snowdonia richt zich tot liefhebbers van sensatie en zal golven van bijna 2 meter produceren in een 300 meter lang bassin. Snowdonia is de plek voor beginnende surfers maar ook voor de professionals.

De overtocht naar Groot-Brittannië en dus Wales maak je natuurlijk met DFDS.

OVERTOCHT NAAR ENGELAND ▸


Marieke van Dijl

Geplaatst door

Functie: B2B Manager Europe - VisitBritain

Geef een reactie