Manchester is helemaal Hip & Happening – tips voor een dagje Manchester!

Manchester - hip & happening

Manchester is natuurlijk bekend als dé voetbalstad van Engeland met topclubs Manchester City en Manchester United. Maar verder is de stad niet heel bekend. Ik bezocht Manchester en ging op zoek naar de leukste plekken in de stad. Daarvoor hoefde ik niet lang te zoeken: Manchester is helemaal Hip & Happening. Mijn vijf favoriete tips voor deze stad zet ik voor je op een rij:

1. Home-made High Tea bij Proper Tea @Manchester Cathedral

Home-made High Tea bij Proper Tea in Manchester

Wat is een bezoek aan Engeland zonder een high tea? Een leuke plek voor een high tea is Proper Tea. Dit ligt midden in het centrum, net tegenover de bekende Manchester Cathedral. Proper Tea heeft een moderne uitstraling. Verwacht geen typisch Britse kneuterigheid. Ook de kaart is helemaal anno nu. De lekkerste taartjes en broodjes zijn home made. Naast de typische Britse zoetigheden vind je ook meer internationale broodjes. Het assortiment in theesoorten is enorm. Ook hier een mooie combi van Britse klassiekers en wereldse kruidenthee’s.

2. Manchester’s grachten in Castlefield

Manchester’s grachten in Castlefield

Amsterdam mag dan bekend staan om haar grachten, ook Manchester heeft prachtige grachten in de stad. Met name de wijk Castlefield is waterrijk. Hier vind je ook de oude pakhuizen langs het water die nog een mooi industrieel gevoel geven aan de stad. Begin je bezoek aan de grachten bij Bridgewater Canal. Hier heb je een prachtig uitzicht!

3. HOME, de nieuwe voor film, theater en concerten

Nieuw in Manchester is HOME. Een bijzonder gebouw in prachtige moderne architectuur die dit voorjaar de deuren opent. HOME is het nieuwe cultureel centrum. Films, theater, concerten en tentoonstellingen. Bekijk zeker even de what’s on agenda alvorens je Manchester bezoekt. Er is ongetwijfeld een leuke tip voor een avondje uit! 

4. Vintage Shoppen in Northern Quarter

Vintage Shoppen in Northern Quarter in Manchester

Vintage liefhebbers opgelet. Manchester’s wijk Northern Quarter is heaven voor vintage shoppers. Veel alternatieve kleine winkels zijn hier te vinden. Het zijn veelal lokale ondernemers die hier een winkel runnen. Het is ook aan te raden om binnen te wandelen bij het craft- en design centre. Hier is volop ruimte voor lokale kunstenaars die kunst en sieraden verkopen.

5. Het kleurrijke en authentieke Chinatown

Chinatown is een populaire wijk in Manchester. Na Londen en Parijs heeft Manchester de grootste Chinatown van Europa. De community die in Chinatown leeft is hecht en heeft een lange traditie in deze wijk. Het is een kleurrijke wijk met kleine winkels, artshops en restaurants. Bovenal is het de relaxte vibe die Chinatown bijzonder maakt. Go there!

Kortom: Manchester is meer dan alleen voetbal en zeker de moeite waard voor een citytrip. Tip: ga met de ferry van IJmuiden naar Newcastle en pak dan de trein. Kun je onderweg ook nog een stop maken in chocoladestadje York.

FERRY IJMUIDEN - NEWCASTLE ▸


Geef een reactie