Mijn favoriete bestemming: Drymen in Schotland

Loch Achray

Ik heb toch een leuke baan! Want wie mag er nu zomaar met haar collega’s op studietrip naar Schotland? Onlangs togen we met de ferry naar Newcastle en vanaf hier zijn we 4 dagen rond wezen reizen door het prachtige Schotland. Om eerlijk te zijn had ik dit land voorheen nog nooit bezocht, maar het overtrof al mijn verwachtingen. Een bestemming tijdens deze trip sprong er wat mij betreft uit: Drymen in Loch Lomond & The Trossachs

De autorit naar Drymen

Vanaf Newcastle ben je in slechts 3 uurtjes rijden in het Schotse Drymen. De heuvelachtige omgeving onderweg is absoluut een plaatje: groene vergezichten, prachtige meren en soms zelfs in de verte bergen met besneeuwde toppen! Een goed idee is om tijdens de rit te stoppen bij een van de kastelen of een whiskydistilleerderij.

Tips in de omgeving van Drymen – Loch Lomond & The Trossachs

De Glengoyne distillery

Tijdens onze trip hebben wij een aantal attracties bezocht die zeker een aanrader zijn als je zelf op vakantie gaat naar Schotland:

  • Bezichtig Stirling Castle, een van de grootste en meest belangrijke kastelen van Schotland. Wandel door de verschillende vertrekken en maak zeker een praatje met de medewerkers. Ze vertellen je graag wat meer over de historie van de bewoners van het kasteel.
  • Bezoek de Glengoyne whiskydistilleerderij. Whiskyliefhebber? Dan ben je hier aan juiste adres. Volg een rondleiding en je komt alles te weten over hoe whisky wordt gemaakt. De whisky & chocolate tasting is een echte aanrader, de combinatie van whisky en chocolade is verrassend lekker! Ook de shop met vele soorten whisky’s mag je niet overslaan.
  • Boottochtje over Loch Katrine Tijdens een 2 uur durende tocht kun je het prachtige Schotse landschap aanschouwen. Binnen of buiten: overal is het gezellig. Op de helft van je tocht kom je aan bij de overkant van het meer, Een mooi uitkijkpunt en een klein winkeltje erbij. En na de boottocht is het heerlijk lunchen in het restaurant bij het loch.

Overnachten in het Winnock Hotel

Winnock Hotel in Drymen

Het Winnock Hotel is de ideale uitvalsbasis wanneer je de omgeving van Loch Lomond & The Trossachs wilt zien. Dit hotel ligt in Drymen en biedt volop comfort en gezelligheid. Zo kun je heerlijk ontspannen in de lounge met banken of een drankje drinken in de bar. ’s Avonds is het goed toeven in het restaurant van het Winnock Hotel. Je hebt de keuze uit verschillende menu’s. Wij mochten het ‘Taste of Scotland’ menu proeven: aanrader!

Overtocht naar Schotland

Zelf naar Schotland? Ga dan met de ferry van IJmuiden naar Newcastle en neem je auto gemakkelijk mee aan boord. Vanaf Newcastle is het slechts een paar uurtjes rijden voordat je in prachtig Schotland aankomt.

FERRY IJMUIDEN - NEWCASTLE ▸


Geef een reactie