Edinburgh Castle

Edinburgh Castle gezien vanaf Princes Street

Edinburgh Castle. Edinburgh mag je niet overslaan als je op vakantie naar Schotland gaat. Deze prachtige stad waar historie en modern harmonieus samen gaan is meer dan een bezoekje waard. Al is het maar om de vele highlights van de stad te bezoeken. Een willekeurige greep uit het brede aanbod: Edinburgh Castle, Holyrood Park, Palace of Holyroodhouse en The Royal Mile.

Er is veel te veel te doen om in één artikel op te noemen, laat staan te behandelen en je er meer over te vertellen. We hebben al behoorlijk wat artikelen over Edinburgh op het blog staan en vandaag duiken we dieper in op één van de meest bekende highlights, namelijk Edinburgh Castle.

Edinburgh Castle

Op een uitgedoofde vulkaan in het centrum van de Schotse hoofdstad Edinburgh prijkt Edinburgh Castle. Dit eeuwenoude kasteel is zeker een bezoek waard als je in de hoofdstad bent. Er is zo ontzettend veel te zien in het kasteel dat je ogen te kort komt. Zorg ervoor dat je er al vroeg bij bent. Zo kun voor de drukte uit, op je gemak, alles ontdekken in en rondom het kasteel. Het kasteel opent haar deuren om 09.30 uur.

De kroonjuwelen in Edinburgh Castle

The Honours of Scotland oftewel de Schotse kroonjuwelen kun je met eigen ogen aanschouwen in de Crown Room van het kasteel. De juwelen bestaan uit een kroon, scepter en een zwaard.

In de Crown Room vind je ook het bekende Stone of Scone. Wist je dat op deze steen, ook wel steen van het lot of steen van bestemming genoemd, alle Schotse koningen van de 9de tot de 14e eeuw werden gekroond?

Sla ook niet het National Museum of War en de tentoonstelling Prisons of War over.

St. Margaret’s Chapel vind je ook op het terrein en dit is het oudste gebouw van Edinburgh. Een koninklijke plaats voor rust en gebed. Deze kapel is tijdens de 16e eeuw gebruikt als opslag voor buskruit en heeft zelfs is zelfs beschermd tegen bommen. Later, in de 19e eeuw, is de kapel weer in ere hersteld door Daniel Wilson.

Sluit je bezoek af door te genieten van het spectaculaire panorama welke je vanaf het kasteel over de stad hebt.

Heb jij Edinburgh Castle al eens bezocht?

VAKANTIE NAAR EDINBURGH ▸


Geef een reactie