Royal Mile in Edinburgh

The Royal Mile tijdens Edinburgh Festival Fringe.

The Royal Mile. Het stokpaardje en tevens de belangrijkste straat van Edinburgh. Een wandeling over The Royal Mile mag niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan deze veelzijdige stad. The Royal Mile is niet één straat maar een aaneenschakeling van verschillende kleinere straatjes die samen een Schotse mijl (1,81 km) vormen.

Edinburgh Castle & The Royal Mile

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland waar modern en historisch harmonieus in elkaar overloopt. Bezienswaardigheden zijn er meer dan voldoende zoals Holyrood Park, Palace of Edinburgh Castle.

Sla, als je in Edinburgh bent, een bezoek aan Edinburgh Castle zeker niet over. Je kunt dan direct een mooie wandeling maken. Vanaf Edinburgh Castle loop je namelijk zo richting The Royal Mile (of vanaf The Mile loop je zo richting Edinburgh Castle, het is immers net van welke kant je komt 😉 ).

Koop een kilt

Een van de winkeltjes aan The Royal Mile

Als je vanaf het kasteel naar The Royal Mile loopt kom je als eerste een typisch Schots winkeltje tegen. In dit winkeltje kun je zien hoe Schotse stoffen geweven worden en een echte kilt kopen als je dit leuk vind. Kun je direct volledig in Schotse stijl over The Royal Mile paraderen.

Must-do’s langs de Royal Mile

St Giles' Cathedral, Royal Mile, Edinburgh

Verder vind je er natuurlijk nog veel meer winkeltjes met souvenirs en snuisterijen. Aan pubs en fijne restaurants ook geen gebrek maar natuurlijk ga je voor de vele bezienswaardigheden naar de “mile”. En die zijn er voldoende! Een kleine greep uit het brede gamma:

  • Camera Obscura. Een museum met optische illusies waarbij je ook de gehele stad in een ogenblik kunt zien. Een echte aanrader!
  • Ghost tours. Vanaf The Royal Mile kun je aan een ghost tour meedoen. Niet zo gek natuurlijk in een stad waarvan wordt gezegd dat het er spookt. De Ghost Tours zijn gratis en nemen je mee langs de donkere kant van Edinburgh.
  • De prachtige St Giles’ Cathedral waarvan de buitenkant volledig in Georgiaanse stijl gebouwd is. De binnenkant is Victoriaans.
  • Whisky Experience. Hier kun je plaats nemen in een whisky vat waarin je een tour krijgt langs alle facetten van het proces dat whisky distilleren heet (tip: klanten van DFDS krijgen op vertoon van hun ticket 10% korting!)

Natuurlijk kunnen we nog veel meer bezienswaardigheden toevoegen aan deze lijst. Als je zelf wel eens op de Royal Mile bent geweest en je hebt nog een leuke tip laat het dan zeker weten in de reacties.

Royal Edinburgh Millitary Tattoo

Royal Edinburgh Millitary Tattoo

Tot slot maar zeker niet als laatste: hét festival van Edinburgh: The Royal Edinburgh Millitary Tattoo. Dit festival wordt jaarlijks in augustus gehouden en er zijn dan een tal van activiteiten op The Royal Mile. Dit festival is eigenlijk altijd uitverkocht en hotels en B&B’s zijn volgeboekt: als je hier bij wilt zijn moet je er zeker vroeg zijn!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie