Newcastle op de fiets

Fietsen in Newcastle

Wij zijn Nederlanders en wij houden van fietsen. Altijd en overal. Niet zo raar ook, want op de fiets zie je veel meer in dezelfde tijd en je wordt er een stuk minder moe van dan van lopen. En, wij zijn er natuurlijk ook gewoon hartstikke goed in 🙂

The Cycle Hub

Ook in Newcastle kan je fietsen! Natuurlijk kan je je eigen fiets aan boord van de cruiseferry meenemen maar je kan ook een fiets huren in Newcastle, bij The Cycle Hub. De slogan van deze hippe fietsverhuur annex bar is dan ook “It’s all about the bike”. Punt is dat het hier zo gezellig is, mede dankzij het fijne terras aan de oever van de Tyne, dat het moeilijk is om er niet te blijven hangen. De missie van The Cycle Hub is dan ook om “een fantastische meeting spot voor fietsers en niet-fietsers, met koffie, lekkernijen en homemade food” te zijn. Nou, dat is wat ons betreft gelukt!
Geniet ook van het prachtige uitzicht over de rivier en de Quayside, met het Baltic Museum, het poppodium Sage en de vele bruggen.

Newcastle Cycle Tours

Newcastle Cycle Tours - gids Ken

Onder de bezielende leiding van gids Ken, local én fietsfan, kan je een hele leuke en informatieve fietstocht maken. Ken werkt samen met The Cycle Hub, waardoor je gegarandeerd een goed onderhouden fiets huurt (beter dan mijn oude fiets thuis). Het avontuur begint met een introductie van Ken over zichzelf (Ken heeft zijn passie voor fietsen en Geordies gecombineerd) en duidelijke veiligheidsinstructies – in Engeland fietst men links. Gelukkig hoeven wij Nederlanders geen helm op – al mag dat natuurlijk wel. De charme van Ken ligt vooral in zijn accent, authentieker kan haast niet!

De fietstour

Huur een fiets en ontdek de highlights van Newcastle

Het is wat onwennig, dat links rijden, en ook de heuvels onderschat je makkelijk. Maar de tour is zeker de moeite waard! Voor 21 pond pp fiets je zo’n twee uur langs de leukste spots. Een paar voorbeelden van deze spots en verhalen, de rest moet je natuurlijk zelf ontdekken:

  • De 7 bruggen over de Tyne, die binnen 150 jaar zijn gebouwd.
  • De oude stadsmuur en het kasteel
  • De – onverwacht interessante – geschiedenis van de steenkoolindustrie
  • Earl Grey, Lord Chancellor & Joseph Swan

De tours starten bij The Cycle Hub, het hele jaar op zaterdag en zondag om 10.30 en 13.30 uur.  Het is aan te raden om vooraf te reserveren (info@newcastlecycletours.co.uk) om teleurstellingen te voorkomen. De mountainbikes en hybride fietsen zijn goed onderhouden en absoluut veilig. De minimumleeftijd is 13 jaar, kinderen kunnen helaas (nog) niet mee.

En het allermooiste: aan het einde van deze tour voel je jezelf een klein beetje Geordie. Ik zeg dus: Doen tijdens je citytrip in Newcastle!

BEZOEK DFDS.NL ▸


4 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie