Duinkerken – cultuur opsnuiven als start van je vakantie

LAAC – Foto via www.pro-cdt-nord.com

Duinkerken is vooral bekend als toegangspoort tot het zuiden van Engeland dankzij de snelle ferrydienst Duinkerken – Dover, maar Duinkerken heeft meer te bieden! In 2013 werd de stad benoemd tot regionale culturele hoofdstad van Noord-Frankrijk en dat is zeker niet onterecht als je ziet wat Duinkerken te bieden heeft op cultureel gebied.

LAAC – Lieu d’Art et Action Contemporaine

Alleen het bijzondere gebouw van wit keramiek is al foto-waardig! Je vindt hier meer dan 1500 kunstwerken uit de jaren ’50 tot ’80. Het betreft moderne kunstwerken van grootheden zoals Andy Warhol en onze eigen Karel Appel. Ook de verzameling grafische kunst in het LAAC is een bezoekje waard. Vergeet niet een wandeling te maken door de bijbehorende tuin met beeldhouwwerken.

FRAC – Fond Régional d’Art Contemporain

Deze stichting, gehuisvest in de voormalige scheepswerf AP2, biedt onder andere steun aan jonge kunstenaars en organiseert culturele activiteiten. Het FRAC biedt daarnaast een internationale collectie hedendaagse kunst met meer dan 1500 kunstwerken, verdeeld over zes verdiepingen. Hier kun je zeker een paar uurtjes doorbrengen!

Foto van Jean Wallet

Het koor van Licht

Het Koor van Licht bestaat uit monumentale beelden die de moderne Engelse kunstenaar Anthony Caro speciaal voor de gotische Saint Jean Baptiste kerk in Bourbourg ontworpen heeft. Het Koor van Licht is gratis toegankelijk.

Musée du Dessin et de l’Estampe Originale de Gravelines

Bijzonder: een museum met alleen maar gravures. De grote collectie kent onder meer prenten uit de 15e eeuw maar ook moderne tekeningen. Het museum is ondergebracht in het ‘arsenaal’, een kasteel  dat Karel V in 1528 liet bouwen.

Kortom: verleng je vakantie en neem een paar uur de tijd om Duinkerken te verkennen voor je aan boord stapt van de ferry naar Dover!

FERRY NAAR DOVER ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie