Aberdeen: de veelzijdige & gezellige “granietstad”

Aberdeen - Schotland

Mijn mening over Aberdeen: een veelzijdige, gezellige en leuke stad. De prachtige kust, kliffen en parken, maar ook de moderne winkelpleinen, historische granieten gebouwen en musea zorgen ervoor dat je deze stad niet mag missen tijdens een rondreis door Schotland. In deze blog zal ik je bijpraten over de (naar mijn mening) leukste bezienswaardigheden in deze stad.

Bezienswaardigheden Aberdeen

De stad kent vele gebieden waar je tijdens een bezoek aan de stad even geweest moet zijn. Ik zal er geen stortvloed aan informatie voor je van maken, maar de attracties die ik het leukst vond, er uit halen.

De boulevard van Aberdeen

Even lekker uitwaaien langs de kust en heerlijk lunchen of dineren, het is mogelijk op de boulevard van Aberdeen. Mocht je langs de kust lopen, kijk dan eens de zee in, de kans is aanwezig (zeker s’ morgens) dat je dolfijnen spot!

Marischal college

Marischal college

Dit universiteitsgebouw van de Aberdeen University is het één na grootste granieten gebouw ter wereld. Mocht je eenmaal in het centrum van Aberdeen staan, kun je dit indrukwekkende gebouw bijna niet missen. Zeker niet als de zon gaat schijnen na een regenbui, dan geven de granieten muren werkelijk een schitterend effect. Je vindt het Marischal College gebouw op Broad Street, middenin het centrum.

Aberdeen FC

Als voetballiefhebber ben ik natuurlijk geïnteresseerd in de regionale voetbalclub. Het voetbalteam van Aberdeen komt uit in de hoogste competitie van Schotland en behoort na Celtic en de Glasgow Rangers tot één van de sterkste clubs van het land. Je kunt een tour door het stadion maken. Tijdens deze tour ga je vanuit de kleedkamers door de catacombe zo het veld op. Tijdens het seizoen is het zeker aan te raden een wedstrijd te bezoeken. Het stadion biedt plaats aan zo’n 22.000 bezoekers.

Even een lijstje

Naast de bovenstaande bezienswaardigheden die mij interesseren, zijn er ook nog genoeg andere dingen te doen in Aberdeen. Ik som ze even voor je op:

  1. Aberdeen Maritime Museum;
  2. Gordon Highlanders Museum;
  3. Craigievar Castle;
  4. Balmoral Castle;
  5. Eén van de vele mooie tuinen/parken (meerdere mag ook!)

Om deze blog niet oneindig te maken, zal ik deze bezienswaardigheden niet stuk voor stuk langsgaan. Als je ze maar niet vergeet te bezoeken.

Hoe kom je in Aberdeen?

Wil je naar Aberdeen? Dan raad ik je de cruiseferry van DFDS op de route IJmuiden naar Newcastle aan. Je kunt eenvoudig je eigen auto meenemen, aan boord van het schip kun je heerlijk dineren en genieten van het entertainment, na een nachtje slapen in je eigen comfortabele hut, meer je s ’morgens aan in de haven van Newcastle. Na een uurtje rijden passeer je de Schotse grens al.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie