5x outdoor activiteiten in Cumbria

Ullswater in het Lake District - Cumbria

Ben je ook zo dol op het buitenleven? Ik vind juist het landschap, buiten zijn en de diversiteit aan activiteiten dat wat Engeland bijzonder maakt. Noord-Engeland is een van mijn favoriete regio’s, een ideale vakantie bestemming en gemakkelijk te bereiken met DFDS.

Cumbria staat bekend om het Nationale Park, het Lake District. Naast dit prachtige gebied waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en varen is er nog veel meer te doen. Deze keer in de spotlight: 5 toffe buiten-activiteiten in Cumbria.

1. Ontdek de natuur te paard

Bestijg een van de vele paarden van Cumbrian Heavy Horses en geniet van de bijzondere vergezichten in Cumbria. Hier kan je in draf door de Whicham Valley, een gebied dat tussen de kust en het Lake District in ligt. Ontdek de natuur tijdens een uurtje rijden, een (halve) dagtocht of verblijf er meerdere dagen en waai uit tijdens een strandrit. Geschikt voor beginners en gevorderden.

2. Fietsen langs Hadrian’s Wall

Corbridge, een pittoresk plaatsje

Ben je op zoek naar geschiedenis, avontuur en iets actiefs? Dan raden we aan om te gaan fietsen bijvoorbeeld met Saddle Skedaddle, dat veel mogelijkheden en routes aanbiedt. Spring op de fiets, volg de route langs Hadrian’s Wall en ontdek de historie van deze beroemde Romeinse muur. Verblijf in een typische Engelse B&B en fiets van kust naar kust.

3. Een unieke belevenis: een Segway tour

Je hebt wellicht al eens een Segway zien rijden en afgevraagd hoe dat is. Wij hebben dit zelf uitgetest en raden het aan. Na uitleg en wat oefeningen onder leiding van een expert van Lakeland Segway kan je zelfs een stukje off-road rijden. Het is echt een unieke ervaring en zeker in het mooie landschap van Cartmel, gelegen aan de kust in Cumbria.

4. Uitzicht van bovenaf: Ballonvaren

Wil je echt ver kunnen kijken? Er geen betere plek om ballon te varen dan in het Lake District. Na een instructie van een professionele ballonvaarder stijg je op en binnen de korte keren geniet je van het indrukwekkende uitzicht over de meren, de bergen en dorpjes van het Lake District. Vergeet de batterij van je camera niet op te laden, want ongetwijfeld maak je veel foto’s.

5. Adrenaline tijdens het ‘gorge walking’

Stanley Ghyll Force in Eskdale.

Zelf actief bezig zijn en het echte avontuur opzoeken? Ga dan mee met River Deep Mountain High Experience. Hier ontdek je al klauterend de kloven van het Lake District. Onderweg kom je door riviertjes, langs watervallen, klim je over de rotsen en zwem je in het heldere water. Een geweldig actief avontuur al geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

OVERTOCHT IJMUIDEN - NEWCASTLE ▸


Marieke van Dijl

Geplaatst door

Functie: B2B Manager Europe - VisitBritain

Geef een reactie