Hadrian’s Wall

CAWFIELDS_CRAGS_HADRIANS_WALL

De Romeinen, eén van de machtigste rijken die ooit de wereld in zijn macht had, met als lichtpunt het machtige en indrukwekkende Rome. Oorlogen en groots machtsvertoon zorgden ervoor dat de Romeinen hun rijk alsmaar verder uitbreidde. Rome en vooral keizer Hadrianus had nu zijn zinnen gezet op de verovering van Groot-Brittannië, niet wetende wat ze daar te wachten stond. De Picten, een ruig volk dat leefde in de Schotse Highlands waren de Romeinen in iedere veldslag te slim af. De Romeinen die bang waren heel Groot-Brittannië uitgejaagd te worden bouwden een muur op de grens met Schotland om zo een opstand van de Picten te kunnen afslaan. De 117 km lange Hadrian’s Wall was een feit.

De muur vandaag de dag

Hadrian’s Wall is door Unesco uitgeroepen tot onderdeel van de Werelderfgoedlijst en dat is geheel terecht. De muur is op verschillende plaatsen nog in zeer goede staat en ook de overblijfselen van verschillende douaneposten zijn nog goed zichtbaar. Een wandeling langs een deel van de muur is meer dan de moeite waard. Patrouilleer zelf als legionair langs de Schotse grens en geniet van de schitterende omgeving die de Hadrianus muur omringt. Daarbij zijn er verschillende mooie kastelen in de buurt die je kunt bezoeken
HiRes_Hadrians Wall-1

Roman Army Museum

Wil jij terug in de tijd naar de periode rond 200 n. Chr en het verhaal achter de muur en het Romeinse rijk beter leren kennen? Kom dan naar het Roman Army Museum, dit interactieve museum is voor zowel jong als oud een prima middaginvulling. In het museum kan je daarnaast ook de exclusieve 3D film Edge of Empire zien. Bezoek de echte opgravingen in het nabijgelegen Roman Vindolanda waar je alle opgravingen van de afgelopen jaren kan bewonderen en zelf kan struinen tussen de oude ruïnes.

Hadrian’s Wall bezoeken? Maak dan de ferry-overtocht IJmuiden – Newcastle en je bent er zo!

FERRY NAAR NEWCASTLE ▸


Geef een reactie