22 Plaatsen In Het Verenigd Koninkrijk Om Te Bezoeken In 2022

2022 is aangebroken! Misschien ga je nu nog niet op vakantie, maar je kunt natuurlijk wel alvast vooruitplannen. Er zijn veel redenen om te noemen waarom je het Verenigd Koninkrijk zou moeten bezoeken. Om je op weg te helpen hebben wij onze 22 favorieten voor 2022 in een lijstje gezet!

 

Engeland 

1. Newcastle

Newcastle mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Het is de leukste stad van het noorden van Engeland en perfect voor een MiniCruise en stedentrip. Wist je dat we ook weer voetbalreizen aanbieden in 2022 naar Newcastle United? Vanaf februari t/m mei 2022 kun jij er bij zijn! 

2. Dark Skies Festival, Yorkshire 

Ben jij gek op sterrenkunde? Dan zit je in Noord-Engeland goed! De nationale parken Yorkshire Dales en North York Moors behoren tot de donkerste plaatsen in Engeland en staan bekend om hun prachtige nachthemels. Van 18 februari t/m 6 maart wordt hier het Dark Skies Festival gehouden. Het festival biedt verschillende activiteiten en tours voor alle leeftijden, zoals nachtwandelingen, een sterrenkijkfeest, leer over de sterrenconstellaties of maak je eigen raket! Er is voor ieder wat wils. 

3. Formule 1 bij Silverstone  

Bewonder Max Verstappen in 2022 bij het Engelse Formule 1 circuit Silverstone. Het circuit ligt op ongeveer 3 uur rijden van onze haven in Dover. Voor de F1 liefhebber mag een bezoek aan dit circuit niet ontbreken tijdens een reis naar Engeland. Naast het circuit vind je het Silverstone Museum, waar je alles te weten kunt komen over de Engelse motorsport. Leuk voor jong en oud!

4. Taste of London Festival  

‘s Werelds grootste eetfestivals keert in 2022 terug naar Regent’s Park in Londen! Elke zomer wordt het park in het centrum van Londen omgetoverd tot een foodie wonderland. Waar de beste restaurants van Londen samenkomen om de lekkerste gerechten te bereiden! Dit jaar wordt het festival gehouden van 7 t/m 18 juli. 

5. Black Country Living Museum vlakbij Birmingham  

Fans van de serie Peaky Blinders kunnen hun hart ophalen in Engeland! Het zesde seizoen van Peaky Blinders zal verschijnen in 2022 en het Black Country Living Museum is een favoriete filmlocatie van de Peaky Blinders crew. Als je een bezoekje aan dit museum brengt zul je veel plekken herkennen uit de serie. In dit openluchtmuseum vlakbij Birmingham waan je je in vroegere tijden.  

6. Kent 

Kent staat dit jaar op nummer 4 in de top 10 regio’s om te bezoeken van Lonely Planet. Kent wordt niet voor niets de tuin van Engeland genoemd. Je vindt in Kent prachtige landschappen, glooiende heuvels, landgoederen en fruitboomgaarden. De regio kan ook wel omschreven worden als de biertuin van Engeland, want ze verbouwen hier de wereldberoemde Kent hop en produceren hiermee de beste biertjes van het land! 

7. Het Lake District 

Pak je wandelschoenen in! Het Lake District is een prachtig nationaal park voor de actieve vakantiegangers. Hier kun je kanoën, wandelen, mountainbiken op de heuvels – en als je al je sportieve energie hebt verbruikt, kun je neer ploffen in een van de gezellige pubs met heerlijke maaltijden en een lekkere bieren! 

8. Bath 

Deze stad in Zuid-Engeland is een van de populairste steden van Engeland. Dit komt mede dankzij de bekende Romeinse badhuizen en spa’s die er zijn. Als je vandaag het Romeinse kuuroord bezoekt, krijg je een indruk van de enorme omvang van het bad complex en de tempel van Minerva. Bath is een stad die je het beste te voet kunt verkennen. Naast de Romeinse baden en de Pump Rooms is het de moeite waard het beroemde Jane Austen Centre te bezoeken. Er is veel te ontdekken!  

9. Brighton 

Brighton is een van de hipste plaatsen in het zuiden van Engeland om een lang weekend door te brengen. Er zijn tal van festivals en attracties voor gezinnen, koppels en vrienden in deze stad. Bezoek Brighton Pier – een van de beroemdste pieren in het zuiden van Engeland. Of ga een middag shoppen in het centrum van de stad. Je zult je hier geen moment vervelen!

10. Torquay 

Ga jij aankomende zomer een roadtrip langs de Engelse zuidkust maken? Breng dan een bezoek aan Torquay. Het is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in zuid Engeland. De stad ligt aan de prachtige baai Torbay. Door het zachte klimaat en de warme zomers wordt dit gebied ook wel de Engelse Rivièra genoemd. Palmbomen, promenades en kilometers strand domineren hier het straatbeeld. Ook heeft deze stad een bruisend nachtleven en een ruim aanbod aan restaurants. Overdag kun je dus heerlijk luieren op het strand en ’s avonds het nachtleven ontdekken! 

11. London 

Londen, een van de meest geliefde bestemmingen voor een stedentrip. Buckingham Palace, Tower Bridge en St. Paul’s Cathedral zijn maar een paar van de beroemde bezienswaardigheden die Londen te bieden heeft. Plan zeker een weekendje Londen als je de volgende keer naar Engeland afreist!  

12. Cambridge 

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Cambridge die je niet mag missen is de wereldberoemde universiteit. Maak van de herfst tot het vroege voorjaar een wandeling langs ‘The Backs’ (Queen’s Street) voor een van de mooiste plekken in Cambridge.   

Schotland 

13. Vogels spotten in Schotland 

Wist je dat je in Schotland heel veel prachtige vogelsoorten en roofvogels kunt spotten? Schotland is een van de beste plaatsen in het Verenigd Koninkrijk om papegaaiduikers, zeearenden, zeekoeten, pijlstormvogels en vele andere soorten van dichtbij te bewonderen.

14. Kajakken of kanoën op Loch Lomond  

Er is geen betere manier om een warme zomer dag door te brengen dan op het water!  Verken de oeverlijn van Loch Lomond, de verborgen baaien of neem een picknick mee naar een eilandje in het Loch en geniet van een heerlijke middag.  

15. Inverness 

Inverness is de hoofdstad van de Highlands en het heeft alle elementen voor perfecte een stedentrip. Een bezoek aan Inverness Castle is ook zeker een aanrader. De rivier De Ness, die uitmondt in Loch Ness, loopt dwars door Inverness. Langs de rivier zijn ontzettend veel mogelijkheden om een schitterende wandeling te maken. Ook whisky fans kunnen hun hart ophalen in Inverness. Tip: bezoek de Scotland Malt Whiskey Trail. 

16. Duncansby Stacks bij John o’Groats – het uiterste puntje van Schotland 

John o’Groats staat bekend als de noordoostelijke deel van het Britse vasteland en je kunt hier alleen te voet komen. Het pad neemt je mee langs een prachtig landschap naar de vuurtoren op de top van een klif. Vanaf hier kun je genieten van het adembenemende uitzicht op de Schotse Hooglanden en je zult begrijpen waarom deze plek niet mag ontbreken tijdens je reis door Schotland.   

17. Isle of Skye 

Het gebied werd bewoond door de Vikingen en de Noren, is gehuld in mythen en legenden en wordt gekenmerkt door een unieke landschap. Skye is mysterieus en buitengewoon mooi. Het eiland heeft in vele films gespeeld, van historische drama’s tot science fiction en fantasy. Ontdek dit eiland en neem je camera mee!  

18. North Coast 500 

De North Coast 500 is het Schotse antwoord op Route 66 in de VS. Het loopt meer dan 500 mijl langs de noordkust van Schotland. Iedereen die gedroomd heeft van een onvergetelijke roadtrip langs de Amerikaanse kust moet deze droomroute, die begint en eindigt bij Inverness Castle, beslist op zijn lijst zetten. Met de motor, de auto of een grotere camper: de weg is geschikt voor elk voertuig en betovert elke reiziger met dromerige kusten, groene landschappen en vele andere bezienswaardigheden van Schotland! 

Wales  

19. Sgwd Henrhyd – De mooiste watervallen van Wales  

In het zuidwestelijke puntje van het Brecon Beacons National Park ligt een van de indrukwekkendste watervallen van Wales: Sgwd Henrhyd. Het pad naar de watervallen slingert door steile, met bomen begroeide ravijnen, waar je onderweg ontelbaar veel vogels kunt spotten.   

20. Cardiff Castle 

Ontdek meer dan 2.000 jaar geschiedenis van Wales in het historische centrum van de hoofdstad. Naast mystieke spooktochten met fakkels en een rondleiding langs filmlocaties staan hier ook traditionele ridderfeesten en middeleeuwse feestmaaltijden op het programma. 

21. Portmeirion 

In het dorp Portmeirion kun je genieten van Italiaanse sfeer aan de westkust van Wales. Het dorp werd in de 20e eeuw gebouwd en doet met zijn tuinen, kleurrijke gebouwen, fonteinen en kerk denken aan een mediterrane badplaats. Geniet op het terras van pizza, koffie en gelato of maak een wandeling door het bijna 30 hectare grote bos met geïmporteerde zeldzaamheden zoals Californische sequoia’s, Chileense kaarsenbomen en een altijdgroene ‘dansende boom’ uit Nieuw-Zeeland.  

22. Brains in Cardiff 

De brouwgeschiedenis van Wales gaat terug tot de tijd van de Druïden, meer dan 1.500 jaar geleden. Naast pubs moet je tijdens je reis ook zeker een brouwerij bezoeken. Bezoek Brains, de grootste onafhankelijke familiebrouwerij in het Verenigd Koninkrijk. 

BEZOEK DFDS.NL ▸


2 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie