5 romantische plekken in het Verenigd Koninkrijk

De dagen worden weer langer, de zon schijnt meer en het is tijd om er weer op uit te gaan. Ben jij nog opzoek naar een volgende vakantiebestemming? Valentijnsdag is een perfect excuus om jezelf of je geliefde te trakteren op een romantische vakantie. Wist je dat romantiek niet alleen over liefde gaat, maar ook over prachtige landschappen, losse ruïnes, vrijheid en het onstuimige gevoel van de natuur? Bezoek plaatsen in het Verenigd Koninkrijk waar de romantiek er van af spat. Wij hebben een paar inspirerende vakantiebestemmingen voor jou op een rijtje gezet. 

1. Galloway Forest Park, Dumfries en Galloway (Schotland)

Is er iets romantischer dan sterren kijken in Schotland? Schotland heeft een van de donkerste hemels van Europa, waardoor het de perfecte plek is om ’s nachts naar de hemel te kijken.

In het Galloway Forest Park heb je de kans om vallende sterren te zien, de Melkweg, het zeldzame Andromedastelsel en sterrenkwekerijen waar sterren worden geboren! Misschien heb je zelfs het geluk een glimp van het noorderlicht op te vangen. Het park is een van de slechts vier aangewezen Light Conservation Areas in de westerse wereld.

2. West Coast Railways, Fort William (Schotland)  

Weinig treinreizen ter wereld zijn zo indrukwekkend als die van Fort William naar Mallaig, een spoorweg van West Coast Railways. Boek samen een ritje met deze iconische stoomtrein, leun achterover, ontspan, nip van je champagne en bewonder een paar van de meest adembenemende uitzichten. De 135 kilometer lange rondrit van Fort William naar Mallaig brengt je langs schitterende panorama’s, waaronder het 21 bogen tellende Glenfinnan Viaduct. De verbazingwekkende brug waar de trein zijn reis begint in de Harry Potter films.   

3. Stratford-Upon-Avon, Warwickshire (Engeland)

Tussen de keistenen straatjes, huizen in Tudor-stijl en mooie cafés zijn er tientallen romantische dingen te beleven in Stratford-Upon-Avon. Deze stad straalt romantiek uit, waardoor het de perfecte plek is voor een romantisch uitje. En wist je dat dat dit charmante, historische stadje aan de rivier de Avon de geboorteplaats en woonplaats van Shakespeare was? Het is dan ook lange tijd een bedevaartsoord geweest voor Britse literaire grootheden, waaronder Keats, Dickens, Tennyson en Hardy. 

Misschien is het de geest van Shakespeare en zijn beroemde romances die van Stratford-Upon-Avon een idyllisch plek voor geliefden maken. Wandel langs het kanaal en zie de vele rivierboten voorbij varen. Of je nu een toerist bent of een inwoner, op een zomerse dag langs de rivier de Avon varen is een van de mooiste en meest romantische dingen om te doen in Stratford-upon-Avon.

4. Bath (Engeland)

Bath is een stad die gemakkelijk te bereiken is met een van onze ferry’s vanuit Duinkerken of Dover. Het is beroemd om zijn thermale bronnen en 18e -eeuwse architectuur. Overal vind je prachtige Georgiaanse gebouwen, de enige natuurlijke thermale spa van Groot-Brittannië en het decor van Jane Austen-romans. Als je door de stad slentert, kun je er zeker van zijn dat Jane waarschijnlijk door dezelfde straten heeft gelopen en de herinneringen en ervaringen in deze stad als inspiratie voor haar verhalen heeft gebruikt. Bath is beslist een van de meest romantische plaatsen in het Verenigd Koninkrijk.  Zie jij jezelf al met je geliefde door de steegjes lopen?

Bezoek een van de vele buitengewone antieke theesalons om je te laten verwennen door een typische Britse afternoon tea.  Bezoek het historische Sally Lunn’s, de oudste winkel in Bath.

Het is goed om te weten dat Bath een stad is die zijn succes heeft gebouwd op wellness en vrije tijd.  Bijzonder romantisch is het prachtige Thermae Bath Spa, waar je kan zwemmen in het zwembad op het dak, dat een prachtig uitzicht biedt over de stad en het omringende platteland.  Wat dacht je van een bezoek aan Bath?

5. Londen (Engeland)

In vergelijking met steden als Parijs en Florence, wordt Londen niet vaak beschouwd als een van de meest romantische plaatsen om te bezoeken. Maar met een interessante geschiedenis en prachtige architectuur is het moeilijk om niet verliefd te worden op Londen. Londen is zeker een geweldige plek voor een romantisch uitje. We geven je een paar plaatsen die bijzonder populair zijn bij koppels.   

Wij raden Gordon’s Wine Bar in Villiers Street aan. Het is een populaire plek voor een date in Londen sinds de opening in 1890. Het is een van de oudste wijn bars in Londen en er heerst een zeer ontspannen sfeer.   

Ontdek het standbeeld genaamd “The Meeting Place”. Dit 9 meter hoge bronzen standbeeld op St Pancras International station staat bij velen bekend als “The Lovers”.  

Elke zondag komen de straten van Oost-Londen tot leven met de geur en het zicht van prachtige bloemen. De reden hiervoor is de bloemenmarkt die elke zondag plaatsvindt. Het zicht alleen al is een foto waard! Columbia Road en de omliggende straten zijn een heerlijke plek voor een romantische wandeling. Er zijn veel souvenirwinkels en koffiehuizen die je uitnodigen om te blijven hangen. Het is de moeite waard om deze buurt te bezoeken!   

Ben je enthousiast geworden en wil je graag je geliefde verrassen met een romantische reisje? Bekijk hier onze overtochten naar het Verenigd Koninkrijk

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie