Hiken rondom Loch Trool in Galloway Forest Park

Loch Trool in het Galloway Forest Park

Eén van de mooiste plekken in het Galloway Forest Park vond ik Loch Trool. Ik was er in het voorjaar, maar de kleuren leken wel die van de herfst. Oranje, bruin, maar ook een mooi frisgroen. Echt een gave omgeving voor een mooie hike!

Hiken rondom Loch Trool

Rondom het loch is een mooie route uitgezet van 8.5 km lang. Reken er op dat je hier zo’n 2,5 uur over doet, want onderweg maak je gegarandeerd veel fotostops! Vanaf de parkeerplaats loop je eerst een stukje door het bos, voor je de eerste glimp van Loch Trool opvangt. Het pad vervolgt zich langs de zuidkant van het meer. Onderweg zul je wel merken dat je een paar keer een stukje klimt en daalt, maar echt zwaar wordt het nergens. Deze wandeling is ook prima te doen als je niet zo’n geoefende wandelaar bent.

Aan het einde van het loch kom je ineens in een heel ander landschap, een vallei (glen). Daarna loop je via twee bruggen weer terug langs de noordkant van het meer. Je zult zien dat het landschap hier anders is, je klimt en daalt minder en komt onderweg wat watervalletjes met grote, mossige stenen tegen. Prachtig!

Bruce’s Stone

Een mooie plek om even uit te rusten is bij Bruce’s Stone. Dit monument werd in 1929 geplaatst in herinnering van de strijd waarin Robert the Bruce een Engels leger van 1500 soldaten versloeg, door ze naar de steile wanden van Loch Trool te lokken. Een plek met geschiedenis dus! Daarnaast is het uitzicht vanaf het monument ook prachtig.

Zelf deze wandeling maken?

Dat zou ik zeker aanraden! Boek een overtocht IJmuiden – Newcastle en je rijdt in ongeveer drie uurtjes richting Galloway Forest Park. Laat je me weten of je deze wandeling net zo mooi vond als ik?

OVERTOCHT NAAR NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie