Ryder Cup 2014

Ryder Cup 2014

Tiger Woods, Lee Westwood, Colin Montgomerie.. Wie kent ze niet? Golfprofs die het spelletje als geen ander beheersen. Alhoewel golf geen volkssport als voetbal, is het niet moeilijk om er van te genieten. Er zijn grote toernooien waar altijd veel belangstelling voor is. Denk bijvoorbeeld aan de US Open, de PGA Championship en de Masters Championship. Maar er is één toernooi wat er uitspringt: de Ryder Cup.

Historie van de Ryder Cup

De Ryder Cup is een toernooi niet gespeeld tussen individuele spelers maar door teams, uit Amerika en Europa. De eerste editie is ontstaan in 1926 opgericht door de gebroeders Samuel en James Ryder en was een toernooi tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Deze editie is echter ongeldig verklaard omdat er vijf spelers van het Amerikaanse team van oorsprong niet uit Amerika kwamen. Op initiatief van Sam Ryder werd er in 1927 wel een officieel Ryder Cup toernooi gespeeld. In de jaren die zouden volgen waren de Verenigde Staten het dominerende team. Groot-Brittannië heeft maar twee keer weten te winnen in de 21 keer dat het toernooi gespeeld werd. In 1973 werd het voor Ierse spelers ook mogelijk om het team van twaalf personen te vergezellen. Later in 1979 mochten ook spelers van de rest van Europa deelnemen. De Spanjaarden Severiano Ballesteros en Antonio Garrido waren de eerste continentale Europeanen in de Ryder Cup. Met het Europese team wist het de Verenigde Staten negen van de zeventien keer te verslaan. Zeven keer won het team uit de VS en één keer werd het gelijk.

Captains Ryder Cup 2014

Ryder Cup 2014

Om het jaar wordt het toernooi gespeeld en dit jaar zal Schotland het strijdtoneel vormen. De golfbaan die in gebruik wordt genomen is de baan van Gleneagles Hotel, gelegen in Perthshire. Een baan waar al menig toernooi is gespeeld. Als golfliefhebber is dit toernooi bijwonen een must. De echte golfliefhebbers kopen al ruim een jaar van te voren hun kaartjes. Om er bij te zijn moet je dus ruim van te voren je kaarten kopen.

Hoe sneller je erbij bent, des te meer kans je hebt op een plek in de eerste ring!

GOLFVAKANTIES SCHOTLAND ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie