ORCA seizoen start aan boord van KING Seaways

Julia & Lucy

De Duitse Julia werkt als Wildlife Officer aan boord van KING Seaways. Elke maand houdt ze ons op de hoogte van haar belevenissen aan boord. Foto: Wildlife Officers Julia (links) en Lucy (rechts). 

Na een geweldige start van ons Wildlife Officer programma hier op de Noordzee, heb ik mijn collega Lucy afgelost en ben met mijn twee officiële weken aan boord van de DFDS KING Seaways ferry begonnen. Aangezien ik een super trainingsweek gehad had, was ik er heel nieuwsgierig naar om zelf op het schip te gaan en ons Wildlife Officer programma te runnen, veel leuke passagiers te ontmoeten en natuurlijk om het fantastische wildlife te zien.  

Wildlife Officers Julia & Lucy

Het leven en werken aan boord van een schip was wel even wennen in het begin, maar na een paar dagen was ik wel redelijk bekend met alles en wist ik heel snel dat dit een geweldige plek is om tijd door te brengen! Het is super leuk dat we dankzij DFDS ons ORCA Wildlife Centre aan boord hebben en op die manier een groot aantal passagiers het geweldige wildlife van de Noordzee kunnen laten zien. De meeste mensen zijn wel een beetje verrast dat je zo veel verschillende walvissen en dolfijnen hier kunt vinden!

ORCA centrum aan boord van KING Seaways

In ons ORCA Wildlife Centre zijn er heel veel leuke dingen te doen en te zien. Bijvoorbeeld doen we elke dag een presentatie over de dieren die je hier in de Noordzee kunt zien, gaan we activiteiten voor kinderen runnen en geven lezingen of laten documentaires over walvissen en dolfijnen zien. Afgezien van deze leuke activiteiten, doen we ook twee keer per dag observaties aan dek om walvissen, dolfijnen en andere diersoorten te spotten. Daar heb ik heel erg naar uitgekeken! En aangezien mijn collega Lucy 20 bruinvissen en 1 witsnuitdolfijn gedurende de eerste week van het seizoen gezien had, kon ik niet wachten deze leuke beesten ook te zien!

ORCA Wildlife Centre aan boord

Helaas hadden de passagiers en ik niet zo heel veel geluk gedurende de eerste week wat het spotten van walvissen en dolfijnen betreft. De hoofdredenen waren het weer en ook de hoge golven. Als er namelijk heel veel hoge golven en wit water zijn is het gewoon heel moeilijk om de dieren te ontdekken – vooral de bruinvissen vanwege hun kleine grootte en omdat ze maar heel kort op de oppervlakte komen opdagen en dan al snel weer verdwijnen. Maar gelukkig kun je altijd op de zeevogels rekenen. Mijn favoriete ontmoeting van mijn eerste week aan boord was met een Jan-van-gent die direct boven onze hoofden vloog en ons zo voor half een uurtje begeleid heeft! Ook konden we papagaaiduikers, alken, grote jagers en verschillende soorten sterns spotten.

Een prachtige Jan-van-Gent

Vogels spotten op de Noordzee

Jan van Gent

Afgezien van de leuke zeevogels die je op zee kunt zien is er altijd een goede gelegenheid om naar vogels uit te kijken wanneer we de haven naderen. Op de Nederlandse kant kun je honderden meeuwen zien, onder andere kleine en grote mantelmeeuwen en zilvermeeuwen en je zou waarschijnlijk ook door de hoge schreeuwen van de scholekster verwelkomd worden.

Gedurende mijn tweede week aan boord vonden de passagiers en ik een kalme Noordzee met maar een paar kleine golfjes – dat heeft wel heel wat opschudding veroorzaakt aangezien dat heel goede voorwaarden zijn om iets in het water te spotten! Maar er was nog steeds geen teken van walvissen of dolfijnen. De volgende dag was het weer winderig en de zee onrustig. Desondanks had ik eindelijk het geluk een bruinvis in het water te spotten! Daar was ik natuurlijk super blij mee!

Mantelmeeuw met vis

Mantelmeeuw met vis

Mijn eerste twee weken aan boord van de DFDS ferry zijn heel snel tot een einde gekomen. Het was een absoluut fantastische ervaring en ik kijk er heel naar uit wat dit seizoen voor ons en de passagiers gaat opleveren. Het was een groot plezier om zo veel passagiers vanuit verschillende landen te ontmoeten en zo veel prachtige verhalen over hun wildlife ontmoetingen of vakantie verhalen te horen. Nu gaat mijn collega Lucy aan boord en ik hoop dat ze samen met de passagiers veel walvissen, dolfijnen en andere dieren gaat zien en een fantastische tijd hier aan boord heeft.

Groetjes vanaf de Noordzee!

Julia

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie