Benz, Daimler en… Mercedes! – Mercedes Benz World

Mercedes Benz World

Vlak naast het openluchtmuseum Brooklands, waarover ik het hier vorige maand had, ligt Mercedes Benz World. Dat is een museum voor al wie in auto’s (van dat merk) is geïnteresseerd: van de allereerste tot de allernieuwste, van de comfortabelste familiewagen tot de snelste sportkar.

Mercedes Benz World is een museum en een showroom in één – pas dus een beetje op, want je zou niet de eerste zijn die hier met een nieuwe auto (en een gat in zijn portemonnee) buitenkomt. Mercedes Benz World ligt net als Brooklands Museum op het oude racecircuit en airstrip van Brooklands in Weybridge. Wie van snelle wagens houdt, kan hier overigens een ritje maken op het testcircuit van Mercedes Benz. Er is ook een 4X4-parcours. Allemaal niet voor doetjes. En niet goedkoop, die ritjes.

Driewieler

Maar misschien heb je al genoeg aan het (gratis!) museum. Via een gigantische roltrap stijg je tot bovenin het moderne museum en te voet zakje verdieping per verdieping in de Mercedes-geschiedenis – tot je weer helemaal beneden bent. Je leert alles over de meneren Benz en Daimler (en hoe hun auto uiteindelijk Mercedes is gaan heten) en je kijkt je ogen uit op prachtige oldtimers en oude foto’s. Een hele afdeling van het museum is gewijd aan de Formule I en aan knapen als Lewis Hamilton en Nico Rosberg. In de cinema kun je een adembenemende film zien over hoe zo’n supersnelle racewagen (met zijn 5.000 high tech onderdelen) wordt gebouwd en hoe de aerodynamiek bij zo’n auto even belangrijk is als bij een vliegtuig.

Na een uurtje of twee sta je weer helemaal beneden, bij de Benz Patent Motorwagen, de allereerste ‘Mercedes’ ooit gebouwd. Nog niet eens een auto, maar een driewieler-motorfiets. Foto!

Mercedes Benz World ligt in Surrey, op een kleine 160 km rijden van de ferryterminal in Dover. Voor meer info, check de website.

OVERTOCHTEN NAAR DOVER ▸


Dirk Musschoot

Geplaatst door

Functie: eindredacteur bij de Belgische krant Het Nieuwsblad en schrijver

Geef een reactie