Marc Peper overhandigt mini-PRINCESS SEAWAYS aan de kapitein van de échte PRINCESS

Schaalmodel PRINCESS Seaways wordt overhandigd aan de kapitein

22 april 2015 was een grote dag voor Marc Peper. Na meer dan twee jaar aan het schaalmodel van PRINCESS Seaways gewerkt te hebben, is het nu tijd om deze over te dragen. Al vanaf het begin wist Marc dat hij het schip niet zelf zou houden maar deze zou bouwen voor zijn goede vriend én kapitein van de échte PRINCESS: Jesper Bern. Jesper is al zeven jaar kapitein op de PRINCESS en kent dan ook alle ins en outs van het schip. 

Een varend schaalmodel

Wanneer Jesper aankomt bij het huis van Marc wordt hij direct meegenomen naar de werkplaats, hij is zeer onder de indruk van de kleine PRINCESS: “It is unbelievable, I have no words to describe how I am feeling right now”

Marc verspilt geen tijd en gaat direct aan de slag met een uitleg. Want deze PRINCESS is niet zomaar een scheepsmodel, het is een echt werkend schip met vele coole functies. Zo is er een geluidssysteem aangebracht met verschillende aankondigingen zoals je deze ook hoort op het echte schip. Ook werken de lichten echt en er komt zelfs stoom uit de schoorsteen!

Een testritje met de PRINCESS

Voordat Jesper de kleine PRINCESS mee naar huis neemt, moet er natuurlijk nog wel even een testritje gemaakt worden in een nabijgelegen meertje. Jesper: “It is incredible. The ship looks and feels just like the real one: I almost can’t believe that I am standing here steering a model that is so similar to my real ship where I am working”.

Marc zal het waarschijnlijk wel even vreemd vinden om het schaalmodel waar hij zoveel tijd in heeft gestoken, te moeten missen. Gelukkig is hij alweer begonnen met een volgend project, hij gaat de Ro-Pax ferry Robin Hood van TT-Line nabouwen. Wij wensen hem veel succes!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie