Swingend en sportief Liverpool – Beatles & Voetbal

Beatles Liverpool

Zeg je Liverpool, dan zeg je natuurlijk The Beatles. The Beatles zijn in deze stad begonnen met hun beroemde muziek  en de stad is hier zeer trots op.  Een must-see is dan ook The Beatles Story,  hét museum rondom the Fab Four. Het is een tof museum waar je met Beatles-muziek op je oren het hele verhaal van deze mannen beleeft.

Op zoek naar The Beatles in Liverpool

Liverpool is van oudsher een havenstad en de stad is vanaf de rivier The Mersey te bekijken. Zorg ervoor dat je aan boord stapt van Mersey Ferries en vaar mee over de rivier die in 1963 inspireerde tot de naamgeving  van muziekbands en zangers uit Liverpool. Het was voor het eerst dat in de Britse popmuziek een locatie met een muziekstroming werden gelinkt.

’s Avonds kun je een bezoek aan de Cavern Club, waar the Beatles voor het eerst optraden, niet overslaan. Op deze historische plek kan je iedere dag en avond genieten van live muziek. En voor de echte Beatles-fans is er het Hard Days Night Hotel, het enige Beatles-geïnspireerde hotel ter wereld . Ik heb zelf de mazzel gehad om er te verblijven. Het is te gek gedecoreerd en het is alsof je in een museum slaapt.

Goaaaaaaaaaaaaaaaaaaal!

liverpool footbal club

Naast al die legendarische muziek van The Beatles, ademt Liverpool ook sport uit en dan vooral voetbal. Ben je een voetbalfan, dan is Liverpool met twee Premier League voetbalteams helemaal jouw stad. De stad lijkt haast verdeeld in twee kampen; je steunt óf de club Liverpool fc óf Everton fc. Plan je bezoek tijdens een wedstrijd en maak de echte voetbalgekte mee. De Britten zijn ontzettend gastvrij en vinden het leuk als je mee juicht en geniet van het Engelse voetbal. Of plan een bezoek aan het stadion, er is een gave tour waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt.

Kortom; Liverpool biedt voor ieder wat wils!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Marieke van Dijl

Geplaatst door

Functie: B2B Manager Europe - VisitBritain

1 Reactie Schrijf een reactie

Geef een reactie