10x de leukste accommodaties in Schotland – deel 2

eagle bray

Zijn jullie ook zo gek op bijzondere overnachtingsadresjes? Gezien de leuke reacties op een eerder artikel over bijzondere accommodaties in Schotland, wel! Daarom besloot ik nog een keer het web af te speuren naar nog meer pareltjes. Komen ze:

1. Eagle Brae – Struy

Eagle Brae is een ‘blokhut deluxe‘, waanzinnig mooie cabins die gebouwd zijn van Western Red Cedar boomstammen. De cabines zijn extreem gezellig ingericht, je zou haast wensen dat het de hele vakantie slecht weer is en je lekker binnen kunt blijven. Open haard, kleedje op de vloer, een prachtig bad en een keuken waarin het geen enkel moeite kost een uitgebreide maaltijd op tafel te toveren… Naar de website.

2. Tigerlily – Edinburgh

Tigerlily - Edinburgh

Als dit hotel goed genoeg is voor George Clooney, is het ook goed genoeg voor jou toch? Misschien wel het mooiste boutique-hotel in Edinburgh: Tigerlily. Een hippe bar met een véél te uitgebreide cocktailkaart (meer dan 100 varianten!) en een restaurant met luxe gerechten van het seizoen. Ultieme luxe? Ga dan voor de drop dead gorgeous Georgian Suite, met een hemelbed, aparte lounge en een badkamer die zo groot is dat je er een feestje kunt vieren (aldus de website). Naar de website.

3. Kelburn Castle & Glamping

Kelburn Castle & Glamping

Glamping: het was een tijdje een modewoord, maar hier in Kelburn is het nog steeds actueel. Hier slaap je in mooie yurts voorzien van een authentiek bed en een zithoekje. Leuk: buiten de yurt staat een picknicktafel en een plekje om een kampvuur te bouwen.  Naar de website.

4. Brockloch Cabin & Treehouse

treehouse

Ik wil heel graag nog een keer in een ‘treehouse’ overnachten en deze is top! Hij staat midden in een bos en er is geen wifi dus je bent echt even weg van de rest van de wereld. Fijn: je hebt wel gewoon een toilet in je treehouse. En… een raam in het plafond zodat je in het donker de sterren kunt zien vanuit je bed! Naar de website.

5. Tree Howf – Braco

treehowf

Nog een treehouse! Vanuit deze heb je een schitterende uitzicht over de Ochil-heuvels, en ’s nachts kijk je naar de sterren door het star gazing window. Zelf ben ik nogal gecharmeerd van het schattige mini-keukentje (eigenlijk gewoon een ingebouwd camping-gasstelletje, fantastisch toch!) Naar de website.

6. The Bessie – Burghead (Moray)

the millie

Een luxe appartement met uitzicht over the Moray Firth. Zelf ben ik een beetje verliefd op het zitje links op de foto, een perfect ontbijtplekje met zicht over het water! Naar de website.

7. Signal Box – Newtonmore

sc_13220643998351_1304_23

Overnachten in een ‘wachthuisje’ langs het spoor, het is weer eens iets anders. Slim: om optimaal te genieten van het mooie uitzicht rondom het huisje, ligt de woonkamer op de eerste verdieping. Slapen en douchen doe je op de begane grond. Ohja, de badkamer beschikt ook nog over een sauna en je verblijft middenin Nationaal Park Cairngorms. Need I say more? Naar de website.

8. Parrandier – the old church of Urquhart

big_2121815_0_550-368

Overnachten in een kerk, het klinkt misschien een beetje spooky. Maar deze kerk is zo lekker ouderwets knus ingericht, dat je daar helemaal niets meer van merkt! In de omgeving kun je golfen, vissen, paardrijden… Zo voel je je helemaal Schotse royalty! Naar de website.

9. Retro Central Edinburgh

2f1841e9_original

Als ik een stedentrip maak, vind ik het altijd leuker om in een appartement te verblijven dan in een hotel. Dan voel ik me net iets meer een local! En zeker in Retro Central Edinburgh, een klein en eenvoudig appartementje ingericht in een leuke retro-stijl. En vlak bij het centrum! Naar de website.

10. Atholl Palace – Perthshire

closish

Als laatste nog een hotel uit ons eigen aanbod, Atholl Palace. Overnachten in een kasteel, dat moét toch op je bucketlist staan? Hier slaap je in een ruime, luxe kamer en dineer je in stijl met uitzicht over de spectaculaire Tummel Valley. Naar de website.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie