Leuke dingen om te doen nabij Newcastle

Newcastle upon Tyne

We varen al zo’n 23 jaar naar Newcastle en we zijn nog steeds enorm fan van deze stad. Sterker nog, we raken steeds enthousiaster over deze Noord-Engelse plaats. In de afgelopen jaren is de stad enorm hip geworden en blijven er steeds maar nieuwe dingen bij komen. Maar… wisten jullie dat er ook veel leuke dingen te doen zijn nabij Newcastle?

Hier een paar tips.

Hadrian’s Wall
Een van de meest iconische bouwwerken in Engeland is de Hadrian’s Wall. De muur liep van Solway Firth naar de Tyne. Het bouwwerk diende om de Romeinse noordgrens te beschermen tegen invasies. Volgens de Romeinen zelf diende de muur om de Romeinen te scheiden van de barbaren.

De muur was vroeger ca. 3 meter breed en 4 à 5 meter hoog. Tegenwoordig is het overgrote gedeelte van de muur weg, maar staan de ruïnes wel op de UNESCO erfgoedlijst. Toch blijft het een belangrijke trekpleister voor toeristen. Met name de wandelroute is erg populair.

Hadrian's wall

Dunstanburgh Castle

Dunstanburgh Castle is ogenschijnlijk niet het meest indrukwekkende kasteel wat je tegenwoordig kunt bezoeken, maar het bouwwerk zelf is niet het hoogtepunt van het bezoekje. De omgeving erom heen is namelijk wat dit kasteel bijzonder maakt. De ruïne in combinatie met de prachtige kustlijn, maken Dunstanburgh Castle zeker een bezoekje waard. Vanaf Newcastle is het een stukje naar boven nabij Alnwick.

Dunstanburgh Castle

Washington Wetland Centre

Het Wildfowl & Wetlands Trust (WWT) is een goed doel wat zich bezighoudt met de conservatie van waterrijke omgevingen en de dieren die er leven. Het Washington Wetland Centre nabij Sunderland leert mensen wat er in dit soort natuurrijke gebieden gebeurt en wat voor dieren er leven. De Wetlands zorgen dat het leven voor heel veel dieren mogelijk is, maar ook voor mensen is het belangrijk. Het drinkwater komt hier bijvoorbeeld vandaan en ook andere soorten voedsel, zoals rijst. Ben je een natuurliefhebber? Dan is dit zeker iets voor jou!

Washington Wetland Centre

 Alnwick (Poison) Garden en Alnwick Castle

Naast het fameuze Alnwick Castle bevindt zich de Alnwick Garden. Deze tuin is zeker een bezoekje waard. Bezoek de waterval of klim in een van de grootste boomhutten van de wereld. Ook is hier een ‘poison’ garden, waar je verschillende giftige en non giftige bloemen en plantjes kunt vinden. Zeer leerzaam voor jong en oud!

Het Alnwick Castle is bekend van de Harry Potter films en staat daarom grotendeels in het teken van deze boeken- en filmreeks. In het kasteel zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Doe een bezemvliegcursus of bezoek de donkere kelders van het kasteel.

Alnwick Garden en Alnwick Castle bevinden zich op een half uur rijden boven Newcastle.

Alnwick Castle en Alnwick Poison Garden

Auckland Castle

Auckland Castle is een kasteel van meer dan duizend jaar oud dat connecties heeft met de enige Prince Bishop van Engeland. Dit kasteel was een statussymbool en diende als ‘jaaghut’ voor de Prince Bishop van Durham. Hier werden de grootste feesten en jagersfuiven gegeven waar ook de Royalties op afkwamen.

Tegenwoordig is het kasteel voor iedereen te bezoeken. Er zijn permanente exhibities die het leven van de Bishop tonen, maar ook tijdelijke tentoonstellingen. Ook de tuinen rondom het kasteel zijn zeer indrukwekkend! Auckland Castle ligt zuidelijk onder Durham.

Momenteel is Auckland Castle wegens onderhoud gesloten voor dagelijkse bezoeken. Er zijn wel evenementen gepland gedurende het hele jaar. In 2019 is het kasteel weer geopend voor dagelijkse bezoeken.

Auckland Castle

BEZOEK DFDS.NL ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

1 Reactie Schrijf een reactie

Geef een reactie