De start van het Wildlife seizoen komt eraan!

Witsnuitdolfijn

Hoi iedereen! Het is alweer februari en dus, zoals sommige van jullie al weten, begint het nieuwe ‘wildlife officer’ seizoen binnenkort! Wildlife officer Kelly en ik zijn enthousiast om jullie te vergezellen op de DFDS King seaways.

Even een korte introductie:

Ik ben Serena Le Double, 23 jaar oud en vorig jaar voltooide ik mijn master in Limnologie en oceanografie aan de UvA met een specialisatie in de ecologie en het gedrag van zeezoogdieren.

Ik ben Kelly de Vries, 24 jaar oud en ik heb onlangs een bachelorscriptie afgerond over de bruinvis in de Oosterschelde. Ik heb Dier Management gestudeerd aan de Hogeschool Van Hall Larenstein, met als major Wildlife Management, voornamelijk gericht op zeezoogdieren.

Zeezoogdieren dagen in Haren

We gaan aan boord van het DFDS-schip van 20 maart tot eind september! Maar tot die tijd zullen we natuurlijk niet stil zitten. Afgelopen weekend waren wij allebei aanwezig op de zeezoogdierdagen in Haren (Nederland). Het was een dag vol inspirerende en zeer interessante presentaties over alle soorten onderwerpen met betrekking tot zeezoogdieren! Van inheemse Inuitjacht tot grote natuurbeschermingsinspanningen en van akoestische nabootsing van zeehonden tot toekomstperspectieven van het project ‘Ice Whale’. Naast een dag vol leren en luisteren, was het ook een kans om onze eigen kennis te delen! Kelly was aanwezig als onderdeel van Stichting Rugvin kraam, een organisatie die de Bruinvispopulatie in de Oosterschelde bestudeert, waar ze onlangs haar bachelorscriptie heeft uitgevoerd. Ik was aanwezig om een poster te presenteren over mijn laatste master scriptie over de Indische bruinvis van Hong Kong.

Marco en Eva van Delta Safari

We waren ook verheugd om onze collega’s Marko Oudenaarden en Eva van Sikhem van Delta Safari te ontmoeten, die ons van tijd tot tijd aan boord zullen vergezellen. Al met al was het een dag vol belevenissen om in de stemming te komen voor onze zeezoogdieravonturen! We hopen je snel te zien op de DFDS King Seaways.

Onze Delta Safari collega’s Marko en Eva bij hun informatie kraam.

Kelly en Serena ontmoeten?

Wil jij meer te weten komen over het wildlife in de Noordzee? Vaar dan tussen 20 maart t/m eind september met de King Seaways van IJmuiden naar Newcastle en breng een bezoek aan het ORCA centrum aan boord.

BEZOEK DFDS.NL ▸


3 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie