Typisch Engels “theeleuten” in de leukste tea-rooms van Newcastle

De leukste tea-rooms van Newcastle - The Great British Cupcakery

Elk land heeft zo zijn tradities. Zo is een van de typisch Britse tradities: thee drinken. Zelfs een theesmaak is naar hen vernoemd: English breakfast. Typisch theedrinken op z’n Engels is dan ook zwarte thee met melk. Ik, als ware theeleut, ben voor je op zoek gegaan naar de leukste tearooms in Newcastle. Want er is meer dan de smaak English Breakfast!

Teasy Does It

Bij Teasy Does It zijn ze van mening dat alles makkelijker gaat met een kop thee en een cupcake in de hand. I agree! Een super schattig winkeltje met een breed scala aan theesmaken en héérlijke cupcakes. Psst.. Vorig jaar stonden ze in de finale van de “National CupCake Championships”. Dan moet je toch wel even langs om te proeven? Adres: 150 Heaton Park Road.

Tea Sutra

Op zoek naar een specifieke theesmaak? Tea Sutra heeft het zeker! Ook wel de grootste ‘teashop’ van Noord- Engeland genoemd. Hier vind je smaken thee vanuit de hele wereld. Niet overdreven! Van Brazilië en Egypte tot aan Kenia. Alle smaken proeven? Ze organiseren ook Tea Tasting Events. Adres: 2 Leazes Park Road.

The Great British CupcakeryDe beroemde milkshakes van The Great British Cupcakery

Save the best for last! Bij The Great British Cupcakery kun je helemaal loos gaan met thee en lekkernijen. Moeder en dochters hebben deze zaak opgezet met liefde voor taarten bakken en theeleuten. En dat is te proeven. Helemaal als je ‘dé milkshake’ besteld, to die for! Die moet je proeven… Adres: 15 Queen Street.

Zoals The Great British Cupcakery zegt:

“Er is altijd tijd voor thee en altijd ruimte voor taart”

Zelf theeleuten in Newcastle? Check dan eens de mogelijkheden voor een MiniCruise naar deze toffe stad!

MINICRUISE NEWCASTLE ▸


Geef een reactie