5 dingen te doen in en rondom Whitehaven

Whitehaven is een dorp in Engeland waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Toch is het een dorp met een rijke historie en een prachtige ligging aan zee. Daarnaast ligt het aan de rand van het Lake District waardoor het een geweldige springplank is voor een bezoek aan één van de vele schitterende meren.

Justin van backpackcentrale ging er ruim tien keer naartoe op vakantie omdat zijn moeder hier geboren is en een groot deel van de familie er nog woont. In deze blog geeft hij je 5 redenen waarom ook jij Whitehaven zou moeten bezoeken.

1. De rijke historie van Whitehaven

Whitehaven was ooit één van de grootste havens van Engeland door de import van tabak en de export van kolen. Kolen die werden gewonnen uit de mijnen diep onder de zee. Overal in het dorp zie je herinneringen aan deze tijd met herdenkingsbeelden voor omgekomen mijnwerkers, verlaten mijnschachten en bijvoorbeeld het Haig Pitt museum.

De leukste plek om nog meer te leren over de interessante geschiedenis van Whitehaven is the Rum story exhibition waar je van alles ontdekt over de rum smokkel, slavenhandel en meer lokale geschiedenis. Uiteraard met een afsluitend glaasje rum.

2. De prachtige wandeling over St Bees Head

St. Bees is het startpunt van de legendarische 309 kilometer lange coast to coast walk, maar je hoeft niet gelijk twee weken op pad om te genieten van deze mooie regio. Een schitterende wandeling is die langs de kust van St. Bees naar Whitehaven. Je loopt door groene weilanden, langs roodgekleurde steile kliffen en met  constant fijne uitzichten op de Ierse zee in drie uur naar Whitehaven. Hier staat uiteraard een bordje fish ‘n chips en een welverdiend biertje te wachten bij de Bransty Arch pub.

3. De rust bij Lake Ennerdale

Als je naar Engeland bent gekomen voor natuur en rust, dan is  Lake Ennerdale een meer dat je absoluut moet bezoeken. Het is hier een stuk rustiger dan de populaire meren, terwijl de uitzichten evengoed fantastisch zijn. Via een 10 kilometer lang pad loop je een prachtig rondje om het meer.

4. Heerlijk wandelen bij Wasdale

Wasdale is een prachtige plek voor wandelaars en avonturiers. Hier maak je fijne wandelingen en kun je zelfs de hoogste berg van Engeland (Scafell Pike) beklimmen. Je kunt er ook terecht voor een verfrissende duik, heerlijke picknick of over over de grote boulders door de rivier hoppen. Al met al een superleuke dagtrip vanuit Whitehaven.

5. Muncaster castle

Muncaster castle is een leuke plek voor volwassenen en kinderen. Je vindt er grote grasvelden om lekker in te spelen en een opvangcentrum voor gewonde roofvogels. Er zijn dagelijks shows met uilen en andere roofvogels. En als dat nog niet genoeg is, kun je ook het kasteel in en kennis maken met een spook dat daar rond hangt. Volgens mensen die daar in geloven is Muncaster Castle namelijk één van de plekken waar veel spoken rondhangen omdat er onverklaarbare dingen gebeuren. Spannend!

Dat waren ze alweer: De vijf redenen om Whitehaven te bezoeken. Lijkt het je leuk om ook te gaan? Boek een overtocht naar Newcastle en rijd in ongeveer drie uur naar dit fijne plekje.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie