Troubadour bij DFDS

Steve Young - Troubadour bij DFDS

Toen ik een klein meisje was wilde ik opera zangeres worden ‘als ik later groot ben’. Nu ik eenmaal groot ben ligt dit toch net iets anders. Echt goed zingen kan ik niet en ik heb nooit geleerd om een muziek instrument te bespelen. Toch ben ik nog altijd jaloers op mensen die goed kunnen zingen en/of een instrument bespelen. Aan boord bij DFDS hebben wij onze eigen zanger, een troubadour. Maar wat doet een troubadour eigenlijk? Ik hield een interview met onze troubadour Steve Young om hier achter te komen.

Hoe ben je bij het beroep van troubadour gekomen, en waarom heb je hier je carrière van gemaakt?

Ik speel al 24 jaar gitaar. Met zang ben ik pas begonnen in 2004, toen was ik pas in staat om een carrière te starten als troubadour. Bij mijn agentschap word ik als één van de beste troubadours beschouwt. Hier ben ik best wel trots op!

Hoe ben je bij DFDS aan boord terecht gekomen?

Net zoals iedere artiest heb ik auditie moeten doen bij een agentschap (FLP). Ik had dit agentschap gevonden via een online advertentie.

Wat voor baantjes heb je hiervoor gehad?

Heel veel. Ik ben de hele wereld meerdere keren over gereisd als gitarist met bekende artiesten. Ik heb ook op bruiloften en feesten gespeeld als gitarist. Momenteel ben ik niet alleen troubadour maar schrijf ik ook liedjes en neem ik mijn eigen liedjes op. Ook geef ik muziek les op scholen en voor ouderen.

Krijg je veel commentaar of opmerkingen als je aan het optreden bent?

Ja iedere avond. Ik zou me ook zorgen maken als dit niet het geval zou zijn. Het is mijn manier om het publiek te voorzien van het best mogelijk entertainment aan boord. Ik krijg ook veel opmerkingen en complimentjes via mijn Facebook en Twitter account.

Wat is het meest vreemde of grappigste dat je hebt meegemaakt aan boord van DFDS?

Cruise passagiers zijn de vreemdste en grappigste mensen die er zijn. Elke avond doet iemand wel iets waar ik erg om moet lachen. De passagiers verassen mij elke keer weer. Ze weten daarnaast wel hoe ze een feestje moeten bouwen!

Benieuwd naar een optreden van Steve Young? Boek een overtocht IJmuiden – Newcastle bij DFDS en geniet van een van zijn optredens aan boord van DFDS. Of zoek hem op zijn Facebook of Twitter account.

OVERTOCHT IJMUIDEN - NEWCASTLE ▸


Geef een reactie