Reizen naar Engeland – Tips van een Frequent Traveller

Met de ferry naar Engeland

Dat Engeland en Schotland behoren tot de mooiste landen ter wereld heb ik inmiddels met eigen ogen kunnen zien. Van de White Cliffs in Dover tot de ruige Highlands. Werken bij DFDS betekent ook dat je veel van de bestemmingen ziet. Ieder personeelslid van DFDS mag namelijk veelvuldig de overtocht naar Engeland maken. En ik kan je dus uit eigen ervaring vertellen, dat is een fantastische luxe.

Graag geef ik je als frequent-traveler een paar leuke tips:

edinburgh by night

Moeder-dochter weekend naar Edinburgh, Schotland

Deze stad barst van de traditie en historie. Het wordt niet voor niets een van de mooiste steden in de wereld genoemd. Uiteraard wil mijn moeder Edinburgh Castle zien. Eerlijk is eerlijk: het uitzicht vanaf hier is ongekend mooi. Maar na het ondergaan van de zon doken we op mijn verzoek het publeven in. Edinburgh is namelijk ook een echte studentenstad. Zeker op de Grassmarket voel je studentensfeer volop!

Lake District in Noordwest Engeland

Fietsweek in het Lake District, Engeland

Een van mijn favoriete bezigheden is mountainbiken. Heerlijk! Het Lake District is een van de regio’s waar vele fietsliefhebbers jaarlijks naar toe gaan. En dus kon ik niet achterblijven. Het is hier enorm mooi. Al met al nog best pittig om te fietsen. De bergjes waren steiler dan ik dacht. Maar zodra je de top bereikt ben je de pijn door het prachtige uitzicht weer helemaal vergeten.

Newcastle, de winkelstad in het noorden van Engeland

Vriendinnenweekend Newcastle, Engeland

Shoppen, lekker eten en dan de pub in. Voor mij is dit het ultieme weekendje weg met vriendinnen. Mazzel dat juist deze ingrediënten in Newcastle zo goed vertegenwoordigd zijn. Shoppen doe ik graag bij de Topshop en de Urban Outfitters. Lekker Spaans eten kan bijvoorbeeld bij El Torero. Echt Engels is Blackfriar’s. Mijn tip voor een leuke Engelse pub is Osborne Road in de wijk Jesmond. En om het echte Britse nachtleven te ontdekken moet je echt naar the Diamond Strip!

Oh en mannen? Ook voor jullie biedt Engeland volop mogelijkheden. Check vooral ook de (voetbal)verhalen van mijn mannelijke collega

BEZOEK DFDS.NL ▸


6 Reacties Schrijf een reactie

 1. Wij zijn toch al verschillende keren met de DFDS schepen mee geweest. Aan boord van de schepen is het volop genieten, zo wel kijken naar mensen, met je hoofd in de wind staan, op een hoek. Ook al een paar maal een hele goede zanger gehad Mike????, en dat was genieten, Ik ben niet een mens voor de disco muziek. Gelukkig is er altijd verschllende keuze.
  Dineren en Ontbijten in de SevenSeas is een belevenis.
  Maar het weer onder weg is het belangrijkste, want een maal een storm met windkracht 9 tot uit schieters naar 10 is toch ook wel een hele ervaring, en ik moet zeggen dat we toen toch ook hebben genoten, wat wel ons voordeel was dat we voorop sliepen, en dan heb je van deining veel minder last.
  Ons doel was dan steeds Schotland, de eerst paar keren met de auto, en twee met onze brommers. En die zie je niet veel in Schotland. Zelfs de Highlands zijn we in geweest.
  Maar een Dagje Newcastle is zeker aan te raden

 2. als ik heb geboekt bij dfds voor een minicriuse naar new castle en ik kom aan boord waar ik overgens zeer welkom word geheten door de stuwards en stuwardessen dan voel ik mij gelukkig en blij, s,avonds een heerlijk diner en ik kies voor de 7saes restaurant daar kan ik mijn eten zelf uitzoeken met een heerlijk glas wijn erbij dan geniet ik , s,avonds nog wat drinken en dansen en als ik dan s,morgens de kust van schotland zie bij het ontbijt ( engelsontbijt )fullhouse noem ik dat altijd dan heb ik vakantie .en links rijden gaat vanzelf als je de eerste rotonde hebt gehad.

 3. I look forward to reading more of your articles and posts in the future, so I’ve bookmarked your blog. When I see good quality content, I like to share it with others. So I’ve created a backlink to your site. Thank you!…

 4. de overtocht met DFDS seaways is n`n heel goeie start naar je bestemming geweldig UK, speciaal in het voorjaar en rond de feestdagen wij doen die strip regelmatig `n aanrader om even lekker er tussen uit te gaan engeland schotland DFDS maakt het mogelijk met hun uitstekende service `n aanrader !! links rijden geen probleem !!

 5. De trossen los en vrij.
  Genieten van de service en de gezondheid aankondigingen van de ober bij het ontbijt, “verse sinasappelsap voor een lang en gelukkig leven” Prachtige vergezichten en een goed bed.
  Varen is loslaten en genieten !

 6. Al enige keren naar New Castle geweest en een keer naar Schotland. Met DFDS reizen is, alsof je de loterij hebt gewonnen.
  Alle zorgen vallen van je af, bij thuiskomst ben je een ander mens.

Geef een reactie