En dan win je een jaar lang minicruisen…

Caroline wint een jaar lang gratis MiniCruise

Hoe dat begon: 17 augustus ontvang ik een mail van DFDS, daarin staat dat ik misschien heb gemist dat ik de hoofdprijs heb gewonnen toen ik meedeed met een Facebook-spel. Inderdaad heb ik dat gemist!

Heb ik echt gewonnen?

Ik reageer dan ook met de vraag of het wel zeker is dat het om mij gaat, want ik kan me niets herinneren. Maar het is echt waar! Ik mag een jaar lang met 4 personen op en neer van IJmuiden naar Newcastle, of van Duinkerken naar Dover. Het laatste is geen optie, want het is te ver rijden naar Duinkerken, maar de MiniCruise van IJmuiden naar Newcastle lijkt me geweldig! Terugdenkend weet ik ook weer dat ik inderdaad mee heb gedaan aan dat spel, maar dat ik heb gedacht dat iedereen dezelfde boodschap zou krijgen. Helemaal hyper en blij ga ik inventariseren wie met me mee zouden willen en wanneer.

De eerste reis

De 1e trip wil ik samen met mijn man maken, en 2 oktober rijden we naar IJmuiden en zien al snel KING Seaways liggen in de haven. Bij het inchecken worden we gefeliciteerd en bespreken we diners en ontbijt en we stappen aan boord. Wat een prachtig en groot schip! We brengen onze spullen naar de hut en maken een rondje aan boord. Het lijkt wel een drijvend hotel! Het is prachtig weer, dus wij gaan op dek 12 bij de Mermaid Bar wat drinken in de zon en daarvandaan zien we IJmuiden steeds kleiner worden. Prachtig!

Onze hut is zeer comfortabel, een stapelbed (even puzzelen hoe je daar ook weer in en uit moest, hilarisch!), kleine maar complete badkamer en toilet, bankje en tafeltje, heel knus! Eenmaal op zee zijn we weer over het schip gaan dwalen, verscheidene leuke restaurantjes en barretjes, winkels, casino met roulette, poker en slotmachines, ook voor kinderen is er een erg leuke speelplek aan boord, alles echt top en zeer vriendelijk personeel. Nadat we heerlijk hebben gegeten in het 7Seas Buffetrestaurant zijn we nog wat wezen drinken om uiteindelijk te gaan slapen. Echt bijzonder dat je dan de volgende ochtend wakker wordt en dan bijna in Newcastle bent. Na het ontbijtbuffet zijn we van de boot af gegaan en met de bustransfer naar Newcastle.

Eenmaal in Newcastle

Ook daar hebben we genoten! We hebben de citytour gedaan met een dubbeldeksbus, aanrader omdat je dan een idee hebt wat er allemaal is en je overal uit en weer in kunt stappen. In Newcastle hing een fantastische sfeer omdat er een rugbywedstrijd was tussen Schotland en Zuid Afrika, vanwege de Wereldkampioenschappen Rugby. Overal fans in groen en geel voor Zuid Afrika en Schotten in hun kilt, heel gezellig en feestelijk met elkaar.

We hebben heerlijk rond gelopen, veel gezien en heel veel zin om nog meer te zien de volgende keren dat we gaan. Rond 6 uur vertrekt de boot weer richting IJmuiden, weer heerlijk gegeten, ’s avonds nog in de Columbusclub een drankje gedaan. Erg leuk entertainment, live muziek en veel gezelligheid.

Wat er nog op de planning staat…

Dit jaar ga ik nog 5 keer deze reis maken en in 2016 staan ook al wat MiniCruises op de planning. Ik ben heel benieuwd hoe het is rond Kerst, eind november ga ik 2 keer en in december ook 2 keer. Ik probeer zoveel mogelijk vrienden en familie mee te nemen, want een kans als dit krijg ik vast niet nog eens. Volgend jaar willen mijn man en ik 2 keer een week gaan en dan de auto mee, dan willen we Schotland gaan ontdekken, eerst linksom en de 2e week rechtsom.

Al met al ga ik een ontzettend leuk jaar krijgen, en dat alles door 1 klik op Facebook!

DFDS enorm bedankt!!!

De reis van Caroline in beeld:

MINICRUISE NAAR NEWCASTLE ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

Geef een reactie