Vier het voorjaar in Wales

Voorjaar in Wales

Wales is in mijn ogen het pareltje van Europa. De natuur in het land is oogstrelend en de steden zijn razendgezellig. De leukste steden vind ik toch wel Cardiff, Swansea en Newport. Een boottrip door de baai van Cardiff is zeker aan te raden maar ook de Clyne Garden in Swansea is schitterend. Newport is een wat onbekendere stad voor de meeste Nederlanders maar ook zeker de moeite waard om te bezoeken. De (nationale) parken van Wales mag je tijdens je rondreis echt niet missen!

Snowdonia

Dit nationale park ligt in het noorden van Wales. Het park staat bekend om de hoogste berg van Wales (1085m) en telt meer dan honderd meren, geen wonder dat dit een zeer populair gebied is onder wandelaars.

Brecon Beacons

Brecon Beacons

Brecon Beacons is een nationaal park dat vanuit de grote steden slechts een uurtje rijden is. Dit park is perfect geschikt voor de actievelingen onder ons. Je kunt er fietsen, kayakken, paardrijden, abseilen en muren beklimmen. Uiteraard kun je het park ook bezoeken voor een wandeling.

Bangor

Bangor is een klein stadje in het noordwesten van Wales. In het stadje staat het kasteel Penrhyn Castle. Dit eeuwenoude kasteel wordt omringd door de prachtige natuur en is zeker een aanrader tijdens jouw rondreis.

Pembrokeshire

Pembrokeshire

Wil je tijdens je rondreis mooie stranden zien? Dan is een bezoek aan Pembrokeshire een must. Het gebied kent prachtige stranden een een schitterende zee. De schitterende zee is niet alleen opgevallen bij mensen maar ook bij dolfijnen, je kunt ze spotten door mee te gaan op één van de boottours in de haven.

Cardiff, Swansea en Newport

Swansea - een van de leukste steden in Wales

Ook in de steden van Wales is veel natuur aanwezig. De baai van Cardiff is zeker een aanrader. Je kunt een tour maken in deze baai bij ‘The open boat’. Tijdens deze boottrip vertelt de gids je alles over de stad. In cardiff kun je naast alle highlights bezoeken ook heerlijk shoppen in de prachtige winkelcentra.

Swansea, de tweede grootste stad in Wales ligt in het zuiden en kent vele bezienswaardigheden. Eén hiervan is de Clyne Garden, een schitterende tuin met prachtige bloemen, vijvers en bruggetjes. Verder is er de Swansea Bay, hier kun je een heerlijke strandwandeling maken.

Newport is misschien een minder bekende stad van Wales maar is ook zeker de moeite waard. De stad ligt aan de mooie rivier de Usk. In deze stad staat het Kathedraal van Newport, deze kathedraal stamt voor een gedeelte uit de 9e eeuw, je kunt de kathedraal het gehele jaar bezoeken.

Heb je na het lezen van dit blog ook zo’n zin gekregen om Wales te bezoeken? Bekijk eens welke mogelijkheden de overtochten van DFDS je bieden.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie