Brecon Beacons

Brecon Beacons

Brecon Beacons (in het Welsh: Bannau Brycheiniog) is een van de drie Nationale Parken van Wales. Een must-visit voor liefhebbers van wandelen én…. sterrenkijken!

Wandelen in Brecon Beacons

Brecon Beacons is perfect voor liefhebbers van wandelen. Een paar hoogtepunten:

  • Pen y Fan – met 886m letterlijk het hoogtepunt van het nationaal park. Vanaf hier kun je bijna het hele park overzien.
  • Sugar Loaf – beklim het ‘suikerbrood’ en je wordt beloond met een weids uitzicht over Brecon Beacons.
  • Tor y Foel – met 551m het hoogtepunt van de Bwlch to Tor y Foel wandeling. Je hebt hier uitzicht over het nationaal park en de Black Mountains op de grens van Engeland en Wales.

Ook voor liefhebbers van andere activiteiten ben je in Brecon Beacons aan het juiste adres. Zo kun je er onder meer kanoën, fietsen/mountainbiken, vissen, golfen, rotsklimmen, abseilen, windsurfen… Meer info over alle activiteiten vind je op de website van het park.

Dark Sky Reserve

Brecon Beacons National Park

Brecon Beacons is een van de twee Dark Sky Reserves in Groot-Brittannië (de andere is Exmoor National Park. Ook in het Schotse Galloway Forest Park is het overigens uitstekend sterren kijken). Op een heldere avond kun je hier de Melkweg zien, evenals vele (vallende) sterren.  Echt indrukwekkend!

Carreg Cennen Castle

Carreg Cennen Castle

Als je in Brecon Beacons bent, mag je een bezoek aan Carreg Cennen Castle zeker niet missen. De naam kasteel mag het eigenlijk niet meer dragen, inmiddels is het een ruïne. Maar wél een ruïne met een schitterend uitzicht over de omgeving. Tip: het is aan te raden om een goede zaklamp mee te nemen, dan kun je namelijk een kijkje nemen in de natuurlijke grot onder het kasteel, de vroegere gevangenis.

Brecon Beacons – hoe kom je er?

Het beste kun je de ferry naar Dover pakken. Vanaf Dover is het nog een kleine vijf uur rijden naar Brecon Beacons.

FERRY NAAR DOVER ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie