Vier het voorjaar in Noordoost-Engeland

Bamburgh Castle in Noordoost Engeland

Northumberland: een groene oase van rust

Northumberland is nog niet zo bekend maar een paradijs van rust en ruimte, groene landschappen en oneindig veel kastelen. Een perfecte combinatie van natuur, historie en cultuur. Een heerlijk gebied om te wandelen of te fietsen en er even helemaal uit te zijn. Tip: Hadrian’s wall, een wandeling langs een deel van deze beroemde Romeinse muur is absoluut de moeite waard.

Farne Islands: spot de zeehond!

Zeehonden spotten op de Farne Islands

Houd je van natuur, varen en dieren dan zijn de Farne Islands zeker een bezoek waard. Dit is een soort archipel van 28 eilandjes. Vanuit het plaatsje Seahouses – waar je prima fish & chips kan eten als je er toch bent – boek je een boottocht naar de eilanden, waar je vele verschillende zeevogelsoorten en schattige zeehonden kan spotten.

Durham voor een dagje cultuur én lekker eten

County Durham

Het is altijd leuk om tijdens je vakantie een gezellig stadje te bezoeken. Wij raden Durham aan voor een heerlijk dagje cultuur en historie. Zo is er het stadhuis en de overdekte marktplaats met meer dan veertig marktkraampjes. De indrukwekkende Kathedraal werd door de beroemde schrijver sir Walter Scott ‘half church of God, half castle against the Scot’ genoemd, omdat de Schotten de stad niet konden innemen tijden de slag van Neville’s Cross. Stadswandelingen maken hongerig en er zijn dan ook genoeg leuke restaurantjes. Je moet er alleen nog eentje kiezen!

North York Moors: adembenemende natuur

North York Moors

North York Moors is een prachtig gebied en de natuurliefhebbers die wij spraken zijn er dan ook dol op. Het natuurgebied kenmerkt zich door de uiteenlopende landschappen zoals heide, bossen en de kustlijn met de indrukwekkende kliffen. Aan die kustlijn vind je charmante havenstadjes met de typerende Engelse cultuur. Niet voor niks is dit gebied een van de mooiste Nationale Parken van Engeland.

Zelf naar Noordoost-Engeland?

Check dan de mogelijkheden voor een overtocht naar het Engelse Newcastle. Vanuit Newcastle ben je snel in alle bovenstaande genoemde gebieden.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie