Interview met barman Rodelio

Barman Rodelio werkt al 20 jaar voor DFDS

Barman Rodelio startte zijn loopbaan bij DFDS in 1995. Rodelio werkt zes maanden aan boord om vervolgens drie maanden thuis te zijn. Het is voor te stellen dat dat niet altijd even gemakkelijk is, maar hij kan op deze manier wel goed voor zijn familie zorgen!

Rodelio, in welke bar werk je?

Ik werk voornamelijk in de Columbus Club en vaak werk ik ook in de Navigators Bar.

Vertel eens wat over de Columbus Club.

De Columbus Club is meestal de eerste bar die wordt bezocht door de passagiers wanneer zij aan boord komen. Het is de grootste bar op het schip. Ik vind het entertainment programma in de vorm o.a. van live muziek, shows en bingo altijd erg leuk!

Waarom is deze bar zo bijzonder?

De cocktails die geserveerd worden maken het speciaal. De Strawberry Daiquiri wordt het meest besteld. Ik denk vanwege de frisse kleuren en omdat ‘ie natuurlijk goed smaakt!

Wat is jouw lievelingsdrankje?

Wij mogen natuurlijk niet drinken tijdens het werk, maar als ik vrij ben drink ik graag een glaasje whisky.

Drinken de gasten aan boord ook graag whisky?

Jazeker. De malt whisky is een favoriet. Deze is namelijk niet gemixt met andere whisky’s. Deze drink je zonder ijs. We verkopen aan boord verschillende soorten, bijvoorbeeld rokerige en milde whisky.

Wat is de meest verkochte whisky aan boord?

Vaak nemen de klanten een lekkere rokerige whisky. Of ze kiezen juist voor een milde, veel mensen beginnen met een toegankelijke whisky.

Worden er ook proeverijen aan boord gehouden?

Jazeker, wij bieden proeverijen aan in de Navigators Bar. Je hebt de keuze uit vijf verschillende whisky’s. De meesten gasten boeken dit van te voren bij. Vooral Nederlanders en Duitsers vinden het leuk om te proeven. Engelsen doen dit minder, misschien omdat ze whisky al beter kennen.

Maak je zelf nog leuke dingen mee aan boord?

Soms gaan we met collega’s op de dansvloer dansen tussen de gasten. Dat is een van de dingen die ik leuk vind aan mijn werk.

Rodelio in real life ontmoeten? Maak dan een overtocht van IJmuiden naar Newcastle.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie