Gastvrij… Edinburgh!

Vorig jaar was ik met Halloween in Edinburgh. Puur toeval maar zeker niet vervelend. De van zichzelf toch al mysterieuze, al dan niet spookachtige, stad krijgt een extra dimensie met Halloween: ’s Nachts komen spoken, zombies, geesten en ander engs tot leven…

De weg naar Edinburgh

Wij kwamen aan in Newcastle en reden met een omweg naar Edinburgh. Een omweg door de prachtige herfstlandschappen van Schotland, zeker de moeite waard. Wat een kleuren! Onderweg gingen we voor een echte Engelse lunch, in het schattige dorpje Bamburgh. We vonden een hele oude tearoom, die er uit zag alsof er 100 jaar niks aan was veranderd, maar het was er warm en gezellig, en de lieve dame die ons hielp nam alle tijd om ons te vertellen over de lokale gerechten. Super gastvrij, wij waren blij!

Pubs

Rond 15 uur kwamen we aan in Edinburgh, klaar om de stad te ontdekken. En als echte Hollanders vonden wij wel dat het borreltijd was, we waren lekker op citytrip en waar beter kom je echte locals tegen! En omdat ik thuis heel veel van de Punk IPA van Brouwerij Brewdog houdt, was dit de eerste stop van onze trip.  En het smaakt inderdaad lekkerder op vakantie!

En we kwamen hier inderdaad de eerste twee “nieuwe” vrienden tegen, die ons met liefde op sleeptouw namen, van de ene pub naar de andere. Super gezellig! Het enige minpuntje was dat wij als vrouwen kleine “pints” kregen aangeboden, terwijl zij van die hele grote units bestelden. Maar achteraf gezien was dit misschien juist wel aardig, gezien de vele rondjes..

Halloween

Op een gegeven moment eindigden we in een duister café waar het volop Halloween was. Alle leeftijden vierden er feest. Zo ook een dame van een jaar of vijftig (of zestig) met kattenogen lenzen, vrij griezelig. Zij baande echter met veel liefde de weg naar het toilet voor ons vrij, stuurde de zes talmende tienermeisjes weg zodat wij ons gang konden gaan. Als dat geen gastvrijheid is…

De volgende dag…

Niet helemaal fris gingen wij de volgende dag op zoek naar een tentje voor een goed ontbijt. Zo kwamen wij op aanraden van het meisje van het hotel bij een heel leuk brunchtentje terecht, met een gezellige hipster achter de toonbank en allemaal organisch verantwoorde gerechten. Prima plek om te herstellen! Helaas waren mijn hersenen nog niet aan, dus weet ik niet meer hoe het tentje heette..

Om dit goed te maken, nog een laatste tip: even klaar met al het bier? Ga dan eens voor wijn, gecombineerd met Schotse gastvrijheid: wij hebben hier uren doorgebracht!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie