Avontuurlijk Engeland – het Lake District

Ieder jaar lanceren wij een ‘vroegboek-campagne’, een interessante periode om je reis voor het komende jaar vast te leggen, want je profiteert dan van de beste prijs van het seizoen! Bij zo’n campagne bedenken we altijd een claim die wij goed bij de bestemmingen die wij promoten, vinden passen. Dit jaar kozen we voor het thema ‘avontuurlijk & gastvrij’, twee begrippen die wat ons betreft perfect passen bij Schotland en Engeland! Aan mij de vraag om een stukje te schrijven over ‘avontuurlijk Engeland’. Nou, daar kan ik wel wat mee want ik ben inmiddels twee keer in het Lake District geweest, wat mij betreft het meest avontuurlijke stukje Engeland!

Het Lake District – Werelderfgoed

Eerder dit jaar werd het Lake District uitgeroepen tot Werelderfgoed. Helemaal terecht, want het is hier zo mooi! Je vindt hier indrukwekkend mooie natuur, afgewisseld met schattige dorpjes (Keswick en Grasmere zijn mijn favorieten). Het is een heerlijke bestemming voor een lang weekend, maar ook een hele week kun je er makkelijk doorbrengen, want er is meer dan genoeg te doen. Mooie wandelingen maken, lekker theeleuten in de gezellige tea rooms, kletsen met de locals in de pub…

Avonturen in het Lake District

Maar goed, terug naar het thema ‘avontuurlijk’. Het leuke aan het Lake District is, is dat zelfs een simpel autoritje avontuurlijk is. Pak maar eens de Wrynose & Hardknott Pass. Met hellingen tot 30% en bijzonder mooie vergezichten over het ruige landschap word je autorit meer dan avontuurlijk! Wat mij betreft een must-do als je in het Lake District bent. En natuurlijk moét je ook een van de vele wandelingen maken waar het Lake District bekend om staat. Van eenvoudig tot (heel) pittig, op deze Walk Finder vind je altijd een wandeling die bij jouw niveau past.

Ook naar het Lake District?

De makkelijkste (en meest comfortabele) manier om in het Lake District te komen, is met de ferry van IJmuiden naar Newcastle. Vanaf Newcastle is het nog ruim twee uur rijden naar Windermere. Tip: pak op de heenweg de snelweg via Carlisle en neem op de terugweg rustig de tijd om terug naar de ferry te rijden. Wij namen deze route (Ambleside – Troutbeck Bridge – Ullswater – Penrith – Alston – Hexham – Newcastle). Een mooie tocht die je grotendeels door een uitgestrekte vallei brengt, een mooie afsluiter van een vakantie in het Lake District.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie