Kerstsfeer in Canterbury

Bij kerstshoppen denken de meeste mensen direct aan Londen. Maar er is ook een stad in het zuiden van Engeland die een stukje eenvoudiger bereikbaar is, en minstens zo gezellig: Canterbury. De Middeleeuwse straatjes van de stad zijn ook buiten de kerstperiode prachtig, maar in deze tijd van het jaar is het helemaal bijzonder.

Whitefriars kerstmarkt

Dé reden om naar Canterbury te gaan rondom de kerstperiode? Dat is de Whitefriars kerstmarkt. Whitefriars Centre is hét winkelcentrum van de stad met zo’n zestig winkels. In de kerstperiode wordt er in het winkelcentrum een grote kerstmarkt met meer dan veertig kraampjes opgezet. In de kraampjes vind je van alles, originele kerstcadeaus en veel kraampjes van lokale producenten uit Kent. Heerlijk om hier even rond te struinen onder het genot van een glaasje glühwein. Dit jaar vind de markt plaats van 22 november t/m 24 december 2019.

Neem ook even een kijkje in Fenwick, een warenhuis van vier verdiepingen. In de kerstperiode zijn de etalages van Fenwick prachtig versierd.

Kerst Canterbury

Andere evenementen

In de periode naar Kerst toe zijn er in de stad vele events. Kerstmarkten, het aansteken van de kerstverlichting, het zingen van ‘carols’ in de beroemde kathedraal… Voor een volledig overzicht van alle events in Canterbury, klik hier.

De snelste route naar Canterbury

De makkelijkste route naar Canterbury is via de ferry naar Dover. Vanaf Utrecht rijd je in drie uur naar deze Franse havenplaats en daarna is het nog twee uur varen met de ferry. Vanaf Dover is het niet ver meer naar Canterbury, het is maar een half uurtje rijden. Hou er rekening mee dat het centrum van de stad autovrij is. Ik raad dan ook aan om te parkeren buiten de stad. Er is een heel handig P&R systeem. Voor maar £3,50- kun je daar een hele dag je auto parkeren en met de shuttlebus word je afgezet in het centrum van de stad. Echt ideaal! Voor meer info over dit P&R systeem ga je naar deze website.

OVERTOCHT NAAR DOVER ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

2 Reacties Schrijf een reactie

  1. Waarom biedt u niet zoals vroeger kleine reisjes aan met boot, hotel en ontbijt.
    Ik kom graag in GB maar een tripje zonder accomodatie ( betekent zelf op zoek moeten !) vind ik niet prettig . Wil liever beetje rustig rondkijken.
    Daarom boek ik de laatste jaren minder.

    • Hallo Germien, wat jammer! Wellicht dat we dergelijke pakketten in de toekomst weer gaan aanbieden, maar momenteel is dat inderdaad niet het geval. Wel hebben wij een partnerschap met Booking.com, waar je eenvoudig zelf accommodatie kunt reserveren. Wellicht is dat een optie?

Geef een reactie