De lekkerste burger-restaurants in Newcastle

De lekkerste burger-restaurants in Newcastle

Burgers… Zeker één van mijn favorieten als lunchtip! eigenlijk kun je ze niet eten zonder dat je het gevoel hebt dat je hebt gezondigd. Maar als je ze eet, doe het dan goed. Wanneer er liefde en aandacht aan wordt geschonken, dan kan je nog wel eens positief verrast worden. Ik heb voor jou mijn top 5 beste burger-restaurants in Newcastle op een rijtje gezet.

1. Fat Hippo

Als je in Newcastle aan iemand vraagt waar je goede burgers kunt eten, dan noemen ze hoogstwaarschijnlijk Fat Hippo. Een tent waar je de meest extravagante burgers kan bestellen. De combinaties bestaan uit de beste soorten vlees (of vega) en bijzondere toppings. Wat denk je bijvoorbeeld van de PB+J burger. Pindakaas, jam, kaas en bacon. Klinkt vreemd, maar is zeker de moeite waard.

2. Lane7

Lane7 - Newcastle

Lane 7 serveert stevige burgers met vlees van topkwaliteit. Je kan er je eigen feestje van maken, maar één ding maakt deze burger heel speciaal. De bacon is op een speciale manier bereid en laat je echt watertanden. Zo lekker!

3. Lola Jeans

Een burger hoeft niet altijd exotische combinaties te hebben. Als de ingrediënten zo vers zijn zoals bij Lola Jeans, dan spreekt de kwaliteit van de burger voor zich. Bij Lola Jeans serveren ze de burgers standaard rosé. Heerlijk! Van een doorgebakken burger, komt de smaak van de burger nooit goed tot zijn recht!  De burger die je moet nemen: The California Burger. Ik ga niet vertellen wat er op zit, anders krijg je spontaan trek.

4. Burger Stop

Stop! Burger Time. Deze tent zit gezellig bij de Quayside, perfect voor een stevige lunch. De burgers zijn hier van prima kwaliteit en zelfs voor de vegetariër vind je hier de perfecte burger. De “Bean Thinking About A Change”, een burger gemaakt van zoete aardappel, falafel en hummus. Zelfs voor de vleeseters een aanrader.

5. Tyneside Bar Cafe

Tyneside Bar

Tyneside Bar Cafe is een perfecte plek om eens lekker te chillen, een filmpje te kijken en van een smakelijke burger te genieten. De chef, Tom Adlam, geeft zijn klassieke burger een appetijtelijke twist. Er schijnt maar één burger op de kaart te staan, dus deze moet wel goed zijn.

Begint je buik al te knorren? Boek dan snel een MiniCruise of stedentrip om eens lekker te genieten van een echte Engelse burger.

MINICRUISE NAAR NEWCASTLE ▸


Geef een reactie