Verken het Verenigd Koninkrijk & Ierland met je camper of caravan: jouw roadtripgids

In deze blog behandelen we verschillende bestemmingen die je kunt bezoeken, enkele tips voor het reizen met een camper of caravan in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, en onze twee speciale aanbiedingen die exclusief voor deze voertuigtypes beschikbaar zijn. Dus, pak je koffers (en je koelkast en je bed) en laten we op pad gaan! Verlang je naar een nieuw avontuur en wil je je caravan of camper meenemen voor de rit? Overweeg dan eens om op roadtrip te gaan naar de UK & Ierland! Dankzij DFDS kun je op een ferry naar Dover of Rosslare stappen en je reis in stijl beginnen. Je ervaart niet alleen verschillende culturen en landschappen, maar je hebt ook het gemak van reizen met je eigen voertuig en accommodatie.

Top 5 bestemmingen voor een campervakantie 

Zodra je het Kanaal bent overgestoken op een van onze Frankrijk-Dover routes of naar Ierland bent gevaren op onze Duinkerken-Rosslare route, ben je klaar om aan je avontuur te beginnen. Hier zijn onze topbestemmingen om te overwegen: 

1. St Ives, Cornwall  

Als je op zoek bent naar een toevluchtsoord aan de kust, hoef je niet verder te zoeken dan St Ives. Met zijn prachtige stranden en charmante haven is het de perfecte plek om te ontspannen en van de zon te genieten. En met het grote aanbod aan activiteiten is het een ideale gezinsbestemming. 

2. Edinburgh, Schotland  

Deze prachtige stad heeft voor elk wat wils. Van buitenactiviteiten tot sightseeing, er is van alles te doen. Bovendien is het met zijn prachtige architectuur en kronkelende geplaveide straatjes een geweldige plek om te verkennen in je camper. 

3. Cotswolds, Engeland  

De Cotswolds hebben voor elk wat wils: glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en prachtige wandelingen door het platteland. En met genoeg pubs en restaurants om uit te kiezen is het een geweldig dagje uit

4. Causeway Coast, Noord-Ierland 

Van de dramatische kustlijn tot de charmante dorpjes, de Causeway Coast is een van de must-see bestemmingen in Noord-Ierland. Met prachtige uitzichten en een overvloed aan activiteiten is dit gebied perfect om met een camper te verkennen. 

5. Ring of Kerry, Ierland 

De Ring of Kerry is een van de mooiste autoritten van Ierland en biedt onderweg adembenemende uitzichten. Met zijn kronkelende wegen en dramatische kustlijn is het de perfecte plek om met je camper of caravan te verkennen. 

Welke bestemming je ook kiest voor jouw campervakantie, zorg ervoor dat je een DFDS ferry neemt om er te komen. Met onze faciliteiten aan boord en ruime keuze aan routes, maken we jouw reis zo gemakkelijk en ontspannen mogelijk! 

Tips voor reizen met je camper of caravan 

Hoewel reizen met je camper of caravan heel leuk kan zijn, vergt het wel wat planning en voorbereiding. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

  • Controleer de rijvoorschriften en toltarieven voor elk land dat je gaat bezoeken. Sommige wegen beperken de grootte of het gewicht van het voertuig en voor sommige wegen heb je een speciale vergunning nodig.
  • Investeer in een goede GPS of kaart en controleer je route op voorhand op lage bruggen of smalle rijstroken die moeilijk te manoeuvreren kunnen zijn. 
  • Reserveer je campings of parkeerplaatsen van tevoren, vooral in het hoogseizoen. Je wilt niet ’s nachts rondrijden op zoek naar een plek om te overnachten.  
  • Neem een gereedschapskist, reserveonderdelen en essentiële onderhoudsartikelen zoals olie, water en lampen mee. Je weet nooit wanneer je een kleine reparatie moet uitvoeren.  

Varen naar het Verenigd Koninkrijk & Ierland met DFDS: je route-opties 

Reizen met een camper of caravan kan spannend zijn, maar is zeker de moeite waard – en het is nog makkelijker als je vaart met DFDS. Onze routes naar het Verenigd Koninkrijk & Ierland bieden veel flexibiliteit, zodat je de route kunt kiezen die het beste bij jouw wensen past. Hier zijn onze beste route-opties:  

  • Calais – Dover: dit is de meest directe route van Frankrijk naar Engeland, met regelmatige overtochten gedurende de dag en nacht. 
  • Duinkerken – Dover: als je op zoek bent naar een snelle reis, biedt deze route korte overtochten die iets minder dan twee uur duren. 
  • Duinkerken – Rosslare: als je naar Ierland reist, is dit de route voor jou. Al je maaltijden zijn inbegrepen en het brengt je naar het hart van Ierland. 

Ga voor meer informatie en om te profiteren van deze aanbiedingen naar onze website om je droomreis te boeken! 

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie