Zorgeloos je vakantie voorbereiden

Zorgeloos je vakantie voorbereiden

Iedereen houdt van vakantie en niemand houdt van stress. Om ook de voorbereidingen voor je vakantie zo relaxed mogelijk te laten verlopen geef ik wat nuttige tips.

1. Maak een checklist (of haal er eentje van het internet)

Toegegeven: een checklist klinkt wat stoffig, en helemaal niet spontaan en impulsief! Maar soms komen checklists eigenlijk wel goed van pas, bijvoorbeeld als je de ferry naar Engeland neemt en het niet zo heel handig is als je iets vergeet. Denk aan je paspoort, reispapieren, opladers, camera en vergeet natuurlijk de pillen tegen zeeziekte niet (expert Lenneke raadt Kwells aan)!

Tip: op verschillende websites kan je handige checklists downloaden!

2. Check je paspoort ruim van te voren

Is je paspoort nog geldig?

Je paspoort gebruik je hooguit een paar keer per jaar. De rest van de tijd ligt dit belangrijke document op een veilige plek, niemand die er naar kijkt. Totdat je op de dag van vertrek ineens bedenkt dat je je paspoort mee moet nemen. Geen man overboord, tenminste als je paspoort nog geldig is. Dankzij onze smartphones kan je tegenwoordig een digitale herinnering instellen voor 2 tot 3 maanden voor het verlopen van je belangrijkste documenten, ook voor over 5 jaar!

Leuk weetje: wist je dat je de Nederlandse grens al over bent zodra je het schip betreedt? Ook al lig je nog stil in de haven van IJmuiden, je bent dus eigenlijk al in het buitenland.

3. Maak geen grapjes tegen Marechaussee of douane personeel

Natuurlijk houden wij van een goede portie humor, maar het is niet echt handig om grappen over bommen, granaten of drugs te maken als je langs de douane of marechaussee moet. We raden je dan ook aan om deze grappen eventjes voor je te houden. Veiligheid wordt namelijk (gelukkig) heel serieus genomen!

4. Drink niet teveel

 Neem zeker een drankje, maar met mate

Veel water drinken is belangrijk tegen zeeziekte. Alcohol onttrekt vocht uit je lichaam dus dit werkt zeeziekte juist in de hand. En wij begrijpen heus wel dat de Columbus Bar op het schip naar je lonkt en dat je wilt genieten van een lekker drankje, maar doe het met mate en drink ook genoeg water. Want geloof ons, de combi van zeeziekte en een kater is nooit een goed idee.

5. Wel doen: Genieten met een hoofdletter

Ook de voorpret en voorbereidingen horen bij je reis, dus maak het zo leuk mogelijk! Verdiep je vooraf in reisgidsen en reismagazines en speur het internet af naar leuke tips en bijzondere adresjes.

Nog een laatste tip: je hebt ons blog al gevonden, lees lekker door voor veel gave tips voor een reis naar Schotland of Engeland.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie