Zeeziek? Met deze 6 tips is dat snel verleden tijd!

Zeeziek? Volg deze tips op!

Het najaar breekt weer aan. En dat betekent dat er wellicht stormachtig weer aan zit te komen. Grappig genoeg worden we op stormachtige dagen vaak gebeld of er nog een plekje vrij is aan boord. Kennelijk zijn er voldoende Nederlanders die een avondje op een ruige zee heerlijk vinden. Maar ben je, net als ik, geen held op dit gebied, dan zijn er een aantal tips die je overtocht een stuk aangenamer maken.

1. Lang leve de reistabletjes

Bij het Guest Service Center aan boord is altijd een gratis reispilletje af te halen. Dit werkt altijd. Het kan je hooguit wat slaperig maken. Een nog betere medische optie vind ik Kwells. Dit tabletje is alleen in de UK te verkrijgen en maakt me minder moe.

2. Een vette steak doet wonderen

Steak en friet - een goede bodem tegen zeeziekte

Sommigen zeggen dat eten misselijk maakt. Anderen zweren bij een vette hap. Ik neig naar de laatste optie. Niet eten maakt me veel misselijker. Bij slecht weer ga ik altijd naar het Steakhouse aan boord voor een goede steak met friet. Hmmm!

3. Nog niet getest: Zoute koekjes schijnen te werken

Online las ik nog een tip die ik niet zelf getest heb. Zoute koekjes schijnen te helpen tegen misselijkheid. Dus mochten de andere tips niet helpen tegen zeeziekte, dan kunnen deze zoute koekjes je een uitkomst bieden.

4. Drink voldoende, maar even geen alcohol

Zeeziek? Drink veel, maar geen alcohol

Water, water en water… Blijven drinken schijnt echt een goed medicijn te zijn. Maar laat de wijn of een biertje tijdens de stormachtige overtochten maar beter staan.

5. Even geen boekje lezen, maar lekker op tijd slapen

Heb je normaal gesproken moeite met lezen in de bus of in de auto? Laat dan je boek ook liggen wanneer je op zee bent. Je evenwichtsorgaan kan hier waarschijnlijk niet super goed tegen.

6. Frisse lucht is altijd aangenaam

Last van zeeziekte? Hap even wat frisse lucht.

Houd je goed vast wanneer je het dek op gaat, maar een beetje frisse lucht doet wonderen.

Heb jij zelf nog goede tips tegen zeeziekte? Deel ze gerust. Ik ben benieuwd. En leg natuurlijk meteen je ferry-overtocht naar Newcastle vast, zodat je mijn tips direct kunt toepassen!

BEZOEK DFDS.NL ▸


10 Reacties Schrijf een reactie

 1. Neem eens een minicruise IJmuiden Newcastle en ik zoek kontakt met een passagier uit zandvoort die net als ik al vele malen naar Newcastle is geweest kan iemand die man kan Hij mij bellen 06-82047935 email norbert2013@live.nl ik kom uit Haarlem en deze minicruise heb ik gemaakt 3 februari t/m 5 februari 2016

 2. Elk jaar proberen we naar Schotland op vakantie te gaan en varen dan met DFDS van Ijmuiden naar New-Castle.
  Elk jaar weer lig ik spugend in de hut, voor mij geen heerlijk begin van de vakantie.
  Ik heb vestibulaire migraine of met een makkelijke vertaling, een overprikkeld evenwichtsorgaan.
  Alles heb ik al geprobeerd, en het enige dat iets verlichting geeft zijn inderdaad primatour of kwells. En absoluut het allerbeste, frisse lucht!
  Waar ik in het dagelijkse leven baad bij heb zijn de sea bands, die draag ik elke dag.
  Succes voor iedereen die gaat varen en net als ik alleen de hut ziet…

  • Hoi Yvonne,

   Ik voel zo met je mee. Liever ga ik niet meer met de boot of de thalys. Vreselijk als daar aan terug denk. Kwells, waar koop je dat in de UK? Dank je wel alvast, groet Sil

 3. Bij mij hielp altijd een aantal cream-crackers en groene appels. Heb een aantal jaren bij de HAL gevaren. Zodra we door het kanaal waren was het over. Lag aan de korte deining op de Noordzee.

Geef een reactie