Terug in de tijd in York – Top 3 bezienswaardigheden

York bezienswaardigheden - Top 3

Niets is zo mooi als een stad waar de geschiedenis nog goed behouden is gebleven. York is zo’n stad die een geschiedenis heeft van meer dan 2000 jaar oud. Een wandeling over de stadsmuur van York maken of naar de York Minster, het is allemaal mogelijk! York is ook een perfecte plek om te winkelen.

Stadsmuur

Een zeer populaire toeristische trekpleister in York zijn de stadsmuren die nog altijd overeind staan. Tegenwoordig kan je over de 3.4 km lange stadsmuur een wandeling maken. Voor deze wandeling kan je al snel 2 uur uittrekken en er zullen ongeveer 45 torens op je pad terecht komen. Je hebt hier de mogelijkheid om een audioguide te huren die je alles zal vertellen over de geschiedenis van deze muur.

York Minster

De kathedraal van York, de ‘York Minster’ verdient zeker een bezoek aangezien hier 250 jaar aan gewerkt is. Het is dan ook de grootste middeleeuwse gotische kathedraal van heel Noord-Europa. Of je nou een liefhebber bent van kathedralen of niet, deze kathedraal zal zeker indruk op je maken. Daarnaast geeft de kathedraal ook een goed uitzicht over de stad vanuit de toren.

Winkelen in York

De winkelstraten van York hebben een prettige sfeer, onder andere omdat de stadskern autovrij is. De meest populaire winkelstraten zijn Coney Street, Petergate, Fossgate, Stonegate en Shambles. Vooral de Shambles is een aanrader, omdat hier de oude smalle straatjes in combinatie worden gebracht met de leukste winkeltjes. Elke dag is er in York op de Newgate markt wel een markt te vinden.

Ben je van plan om de Engelse geschiedenis te gaan bekijken? Dan is York de geschikte plek hiervoor. Kijk eens op de website van Casamundo.nl voor een appartement of vakantiehuis in York.

FERRY NAAR NOORD-ENGELAND ▸


Geef een reactie