Wordt Liverpool kampioen in Newcastle?

Newcastle United - St James Stadion

Een veel besproken onderwerp binnen mijn vriendengroep. Op 4 mei 2019 staat de wedstrijd Newcastle United tegen Liverpool FC op het programma. Deze Premier League wedstrijd is de een-na-laatste van het seizoen en wij zijn erbij!

Van Salou naar Newcastle

Wij zijn een groep vrienden met een duidelijke verbindende factor: voetbal. Jarenlang speelden wij onze (jeugd)wedstrijden voor de plaatselijke vereniging DES Swalmen.

In 1999 maakten wij onze eerste reis samen. Zomervakantie in het Spaanse Salou. Een flinke busreis en daarna 7 dagen lang feest. Nu – precies 20 jaar later – maken we ons op voor een nieuwe, hopelijk onvergetelijke reis.

Onvergetelijk: ja! Historisch: ?

Natuurlijk wordt het een onvergetelijke voetbalreis. Een echt mannenweekend, dat doen we niet meer zo vaak. Dat maakt deze reis speciaal. Maar de grote vraag die ons al enkele maanden in de greep houdt is of het ook een historische reis wordt?

Voetbalreis Newcastle

Een blik op de ranglijst laat zien dat Liverpool dit jaar een serieuze kans maakt op de titel in de Premier League. Een titel waar ze in Liverpool al 30(!) jaar op wachten. Zo’n grote club. Zoveel historie. En toch was ik pas 7 jaar toen de ‘The Reds’ voor het laatst kampioen werden… Onvoorstelbaar.

Beestachtig goed team

Het team van de Duitse coach Klopp zit geweldig in elkaar. Alisson Becker, een keeper met katachtige reflexen. Een solide achterhoede met de immens populaire Virgil van Dijk als leider. Middenvelders met paardenlongen zoals Milner, Henderson en Wijnaldum. En tel daar het trio Mané, Firmino en Salah nog maar bovenop.

Veel individuele kwaliteiten dus. Maar dat is niet wat Liverpool zo’n goed team maakt. Het zit hem in hun tomeloze inzet, bereidwilligheid en opofferingsgezindheid. Welke speler ook aan de aftrap verschijnt, hij geeft 110% om het ultieme doel te bereiken.

Is Newcastle United volgend seizoen nog op het hoogste niveau actief?

Ook die vraagt leeft als we de ranglijst bekijken. Op het moment van schrijven staat Newcastle United op plek 17. Het gat met Cardiff City op degradatieplek 18 is slechts 2 punten.

Newcastle United wat zich in eigen huis veilig speelt, of wellicht degradeert naar het Championship? Een niet ondenkbaar scenario voor onze voetbalreis. Het laatste een doemscenario waar we niet op hopen.

Voetbalreis Newcastle

Alleen al de voorpret maakt onze voetbalreis de moeite waard

Elk feest, iedere verjaardag, in de voetbalkantine, in app-groepen, etc. Steeds als wij elkaar treffen wordt de nieuwe stand op de ranglijst besproken en bijbehorende droom- en doemscenario’s komen voorbij. Het liefst stapten wij vandaag op de boot naar Newcastle, maar we moeten geduld hebben.

Al-met-al kunnen we concluderen dat onze reis enorm leeft. De voorpret is erg leuk. Maar uiteindelijk blijft het speculeren en sluiten we ieder gesprek af met de zin: “We gaan het zien…”.

Geschreven door Dirk Julicher – Voetbalreizenvergelijken.nl

Wil jij zelf ook een onvergetelijke voetbalreis maken? Bekijk dan snel ons wedstrijdoverzicht!

VOETBALREIZEN NEWCASTLE ▸


Geef een reactie